Portal 072info

Projekat Kupuj 387

Svjedoci smo globalnih ekonomskih dešavanja u svijetu, promjenama na tržištu i recesiji koja nije zaobišla kako nas tako i države u okruženju. Ekonomija svake države zavisi od platežne moći stanovništva, rastuće industrije i okruženja u kojem se ista nalazi.

Bosna i Hercegovina kao država u tranziciji ima velike probleme u svom ekonomskom razvoju. Kompleksnost tržišta, neujednačeni zakonski propisi otežavaju pristup kako domaćim tako i stranim investitorima.

Šanska za opravak naše ekonomije jeste kupovina domaćih proizvoda i na taj način zaštita radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Grupa građana pokrenula je grupu na facebook mreži pod nazivom Kupuj 387 na taj način nastojeći da upoznaju građane koji su to proizvodi domaći.

“Često stanovnici Bosne i Hercegovine zabunom kupuju strane proizvode jer misle da su ti proizvodi domaći. Večinom su to stariji ljudi koji su živjeli za vrijeme postojanja bivše nam države i koji slabije razlikuju bh proizvod od hrvatskog, slovenskog.. , To je bio jedan od razloga zašto smo se odlučili na pokretanje ove kampanje s ciljem upoznavanja građana sa domaćim proizvodima” – rekli su nam iz Kupuj 387

Nadamo se da će se sve više građana pridružiti ovoj kampanji i tako pomoći u razvoju naše ekonomije i zaštiti naših radnih mjesta.

Podijelite članak