5FCEFF75 1802 41E3 A383 307814A40CD3


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Podrška građana kandidaturi za novi mandat na poziciji gradonačelnika Zenice svakodnevno stiže na adresu Fuada Kasumovića, a koju brojni Zeničani i Zeničanke javno obznanjuju na društvenim mrežama.

To i ne čudi budući da je Kasumović pokazao da je maksimalno opredijeljen stvaranju boljih uslova života građana, a uprkos opstrukcijama u Gradskom vijeću protekle četiri godine uspio je uraditi mnogo.

U nastavku donosimo jednu u nizu javno obznanjenih podrška gradonačelniku Kasumoviću, a koja najbolje oslikava realno stanje mandata gradonačelnika ali i izborni rezultat nakon 15. novembra. 

-Njegova kampanja 2016. nije bila spektakularna, nije bila nešto ni podržana jer ljudi nisu smjeli izaći na ulicu nego su ga u pojedinim mjestima slušali sa prozora. 

On je imao plan i znao je šta želi da uradi za grad Zenicu. Bio je hrabar, samouvjeren i odlučan i pobijedio je! Prvi  mandat 4 godine opstrukcija vrijeđanja, blaćenja, sabotiranja, i opet je uradio više nego iko za svoj jedan mandat. 

Posvetio pažnju bebama u rodilištu, djeci u obdaništu, školarcima, studentima, apsolventima, nezaposlenima, socijalno ugroženima, ženama iz ruralnih područja, poljoprivrednicima, rudarima, borcima, penzionerima, bolesnima i kome sve ne? 

Nijedan segment nije zapostavio. Radi vikendima. Radi mimo radnog vremena. Za svakog ima vremena da sasluša, sve što mu se predloži razmotri i uvaži. 

Kampanja za predstojeće izbore uskoro počinje, ja sam mišljenja da nema potrebe da ide u kampanju da je pobjeda njegova. I da će u drugom mandatu raditi još više u cilju razvoja našeg grada. Jer nam je dokazao da je stručnjak i da zna šta radi. 

Naš je i najbolji je, Fuad Kasumović sadašnji i budući gradonačelnik grada Zenice – napisala je Lamija Bjelošević.