Kanita Bilić i Amel Tuka najbolji sportisti Zenice za 2016. godinu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Večeras je u hotelu “Dubrovnik” Zenica održana manifestacija izbora sportiste grada Zenice za 2016. godinu. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, sportista, javnih ličnosti.

Kada su u pitanju najuspješniji u kategorijama:

Prva kategorija su priznanja za razvoj sporta u gradu Zenica i radu s mlađim kategorijama, a dobitnici su:SD Winner sportska škola, ŠR Čelik junior, te KK Kengur

Dodijeljena su i dva posebna priznanja sportskog saveza grada Zenica za razvoj sporta osoba s invaliditetom, a dobitnici priznanja u ovoj kategoriji su: Tarik Hrustić i Emilija Batarilo.

Najuspješniji sportski radnici, dobitnici su: Vladimir Zeljko, Ekrem Tuka i Suad Kaknjo

Kada su u pitanju najbolji treneri dobitnicu su: Mirza Dizdarević, Ermin Mušinović/Kenan Uzunović, te Mehmed Skender. Najuspješniji u kategoriji s posebnim potrebama je Mirsad Redžić.

Najuspješniji sportski kolektiv je Atletski klub “Zenica”, dok je najbolji klub u invalidskom sportu Klub sjedeće odbojke “Čelik 07”. Kada su u pitanju sportske nade su : Dino Marković (ŠK Čelik), Edin Šećibović (STK Mladost), , Maid Redžić (AK Zenica), Fatih Šišić (TK Mladost), Hanan Jusufović (Taekwondo akademija Jale), Ena Šehović ( Taekwondo akademija Jale), Ismail Memić (Taekwondo klub Zenica), Harun Huseinspahić (KK Kengur), Benjamin Muslić (ŠRK Čelik Junior), Sara Heljić (KŽK Čelik), Ensar Kožo (KBV Isak Zenica), Irma Numanović (Karate klub Rei), Amna Hasičić (Karate klub Zenica).

Dodijeljena su i priznanja za promociju Zenice u međunarodnom sportu, a nagrade su dobili: Edin Konjić, Mesud Pezer, Bahrudin Mahmić i Ena Oruč.
Najuspješnija juniorka je teniserka Maja Dodik, dok je najuspješniji junior plivač Amar Borić.
Najuspješnija sportistkinja Zenice za 2016 u sportu za osobe s posebnim potrebama je Zerina Skomorac, dok je najuspješniji sportista u gradu Zenica prema odluci žirija za osobe s posebnim potrebama je Salih Kozlić.

Najuspješnija sportistkinja Zenice za 2016. godinu je atletičarka Kanita Bilić, dok je najuspješniji sportista također atletičar Amel Tuka.

Organizator svečanost bio je Sportski savez grada Zenice, koji se i ove godine pobrinuo, da manifestacija održi visoki nivo.

sportzdk.ba