Portal 072info

Kantonalna bolnica Zenica o smrtnom slučaju porodilje i bebe (VIDEO)

Danas je obavljena sudska obdukcija tijela 25-godišnje A.H. iz Žepča, koja je zajedno sa jednom nerođenom bebom, jučer ujutru preminula tokom poroda u Kantonalnoj bolnici Zenica, javlja RTVZE.

Nalazi obdukcije, koju je zatražio kantonalni tužilac, još nisu poznati, a oni će odrediti i dalje postupanje menadžmenta zeničke Bolnice, koji za sada, ovaj slučaj karakteriše kao nesretan slučaj, sa komplikacijama tokom poroda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Primarijus doktor Rasim Skomorac, vršilac dužnosti direktora Kantonalne bolnice u Zenici, pojašnjavajući okolnosti tragične smrti porodilje A.H. i njene druge nerođene bebe, navodi da se radi o nesretnom slučaju.

Da je u ovaj slučaj uključeno Tužilaštvo ZDK, potvrdio je za RTVZE i njihov portparol Mirna Poljac, takođe iznoseći informaciju da je radi utvrđivanja uzroka smrti, danas obavljenu obukciju tijela tragično preminule porodilje zatražio kantonalni tužilac, te da rezultati obdukcije još nisu stigli.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovi nalazi, po riječima v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenica, odrediće i eventualne dalje mjere, koje bi menadžment ove zdravstvene ustanove mogao poduzeti.Prva beba koju je preminula porodilja A.H. rodila, juče je bila u stabilnom stanju, ali je obzirom na sva ova događanja prebačena u Klinički centar Sarajevo, gdje je od juče nastavljen njen tretman, pojašnjava prvi čovjek Kantonalne bolnice u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RTVZE

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME