KAO NA INSTAGRAMU: Fejsbuk uveo opciju koju ćete korisiti svakodnevno (VIDEO)

Nakon što je kopirao funkcije Snapchata kroz Instagram, WhatsApp i Messenger, Fejsbuk je opciju “Stories” uveo kao odvojenu aplikaciju.

Stories je kopija Snapchat funkcije koju je Facebook u poslednjih nekoliko mjeseci testirao na Messengeru u Irskoj i još nekoliko zemalja, a u budućnosti će ova aplikacija pod nazivom “Facebook Stories” biti dostupna za sve korisnike Androida širom svijeta.

 

Vidjeli smo da ove funkcije dobro utiču i na druge aplikacije. Snapchat je zaista prvak u tome i smatramo da će Stories postati format koji će ljudi u budućnosti sve više i češće koristiti za deljenje fotografija i videozapisa na svim društvenim mrežama – izjavio je Konor Hajes, menadžer Fejsbuka.

U zemljama u kojima je aplikacija Facebook Stories već testirana, Hajes kaže da su njene funkcije korisnike “naterale” da sve više dijele fotografije i videozapise.

Sve što se postavi na Facebook Stories biće dostupno na privatnim ili drugim profilima tokom 24 sata, a kroz direktne poruke biće moguće slanje videozapise ili fotografija sa specijalnim efektima bez korišćenja Messengera.

zimo.dnevnik.hr