4 26
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Povodom Kurban-bajrama kojeg muslimani proslavljaju 20. jula vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH Vinko kardinal Puljić uputio je čestitku reis-ul-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima.

Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

– Poštovani efendija Kavazoviću!

Prigodom proslave Kurban–bajrama, Vama osobno i svim muslimanima u BiH upućujem najiskrenije čestitke. Pripravljati Kurban i dijeliti ga s onima najbližima znak je vjerničkog povezivanja.

Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi-komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći Vašu vjeru nego ju poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa. Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedni mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi – naveo je kardinal Puljić.