Portal 072info

Kasim Valentić iz Orahovice samoincijativno čisti divlje deponije u svojoj zajednici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otići ne znači zaboraviti – samoincijativno čisti divlje deponije u svojoj zajednici

Djelovati i doprinositi okolini u kojoj živimo znači činiti je bolji mjesto za sve koji tu žive. Jedan od takvih primjera je i Kasim Valentić iz Orahovice koji je već godinama na relaciji Njemačka – Orahovica. Kasim radi u Njemačkoj ali je često vikendom u Orahovici i čini nešto za mještane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Protekla dva vikenda Kasim je samoinicijativno očistio dvije divlje deponije koje su nastale usljed nemara mještana. Kasimu je jedina želja da ovim gestom probudi svjest kod mještana Orahovice da čuvaju prirodu i da smeće i otpad odlažu na adekavatan način, odnosno da svojoj djeci budu primjer i uzor. Za uzvrat kako kaže ne traži ništa osim da ljudi probude svjest o važnosti očuvanja naše prirode.

Potaknuti tim gestom, Sajvet mjesne zajednice Orahovica i mladi Orahovice ovu subotu pokreću veliku akciju čišćenja prirode u Orahovici. Cilj je da u Orahovici ne bude niti jedna divlja deponija jer joj tamo nije mjesto. Već se vidi buđenje svjesti kod mještana i sada želimo nastaviti sa aktivnostima. Okupljanje je u subotu u 09:30h na platou ispred društvenog doma. Akciju je podržalo i komunalno preduzeće ALBA Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 896
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME