Kasumović i drugi stigli u sud na izjašnjavanje o krivnji u slučaju Zenicatrans

U Kantonalnom sudu u Zenici danas s početkom u 13 sati počelo je ročište za izjašnjenje o krivnji u slučaju poznatom kao Zenicatrans na kojem će se izjasniti Fuad Kasumović i drugi.

Nakon dva mjeseca od podizanja optužnice danas je počelo suđenje gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i još deset osoba u slučaju Zenicatransa.

U sud su danas u prisustvu advokata stigli: Kasumović Fuad, Drino Vahdet, Husaković Besim, Osmanović Zlatko, Baručija Kapidžić Almira, Mašić Asmir, Mehić Edin, Ormanović Mesud, Krivdić Amel, Kratina Abdulah i Đozo Amela.

Tužilaštvo ZDK istražuje na koji način je Fuad Kasumović kao prvi čovjek Zenice autobusku stanicu Zenicatransa prepisao na Grad Zenicu, a potom je izdao pravnim osobama. Grupa više osoba koje su bile meta istrage SIPA-e se tereti, navodno, da je oštetila ovo preduzeće za višemilionski iznos.

Kasumović je više puta ranije odbacio optužbe te naglasio da se radi o montiranom procesu njegovih političkih oponenata. Više informacija bit će poznato nakon završenog ročišta kada se očekuje obraćanje advokata.

Copy

Klix

Prethodni članakHusić: Rudari su održali štrajk upozorenja, ako ne bude dogovora 23. maja stupamo u generalni štrajk
Sljedeći članakGrađani kaznili parking papka: Vozač parkirao automobil u parku