Portal 072info

KASUMOVIĆ: Imamo sigurnu većinu, NB ne želi dijeliti ministarstva!

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i potpredsjednik Nezavisnog bloka, napustio je sastanak Grđanskog bloka koji je u toku, nakon čega se obratio novinarima

U svom obraćanju potvrdio je naša pisanja da će Nezavisnom bloku pripasti ministarstvo finansija, šumarstva i vodoprivrede te ministarstvo zdravstva.

  • Mi ćemo na ta mjesta postaviti profesore i doktore, međutim, još ne bismo o imenima. Spinovanja su da mi želimo dijeliti ministarstva – rekao je Kasumović. 

Budući da je SBB danas izašao iz pregovora o budućoj Vladi ZDK, te da sada Građanski blok ima svega 18 zastupnika, Kasumović ističe da se radi o sigurnih 18 ruku.

  • SBB je izašao iz pregovora, međutim, mi imamo sigurnih 18 ljudi u većini. To vam garantujem. SBB se povukao jer su htjeli mjesto direktora bolnice što ja nisam dozvolio – rekao je Kasumović, dodajući da će Ismet Sarajlić iz SBB-a ostati predsjedavajući Skupštine ZDK.

Nakon što se podijele ministarstva, dodao je Kasumović, bit će poznata i imena kandidata.

Podsjetimo, trenutnu većinu u Kantonalnoj skupštini čine SDP, DF, Naša stranka, Nezavisni blok, A-SDA, Stranka za BiH i samostalni zastupnik Omer Škaljo.  

Podijelite članak
  • 139
    Shares

Počitajte još

Kasumović posjetio “Zenicatrans”

Redakcija

ZENICA Potrebna krojačica sa iskustvom

Redakcija

ZENICA Demobilisani borci poručili da ne prihvataju predložni Nacrt Zakona o demobilisanim borcima

Redakcija