Kasumović: Kenane i Hanade, Zenica je uz vas, do pobjede!

Kasumović: Kenane i Hanade, Zenica je uz vas, do pobjede!

Sinoć je održano polufinalno veče Zvezde Granda, a slobodno možemo reći kako su kandidati iz BiH dominirali. 

Polufinalno veče je bilo u znaku Bosanaca i Hercegovaca. Tako je svoj prolazak u finale što direktno, tako i kroz baraž ove noći obezbijedilo čak osam Bosanaca i Hercegovaca, a to su: Nermin Handžić, Mustafa Mehić, Velid Handžić, Kenan Dervišević, Alem Bajrović, Hanad Džehverović, Srđan Stanić i Meliha Imširović.

Među osam kandidata iz BiH koji su se plasirali u finale su i dvojica Zeničana Kenan Dervišević i Hanad Džehverović, a kojima je sreću u finalnoj večeri zaželio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

-Čestitam našim Zeničanima koji su ostvarili plasman u finale najpopularnijeg takmičenja “Zvezde Granda”! 👏 Pozivam sve naše sugrađane da ih podrže u finalnoj večeri, glasaju i tako donesu prvu pobjedu sa ovog takmičenja i u naš grad. Ovi momci to zaslužuju, a rekao sam im to i prilikom prijema u mom kabinetu. Kenane i Hanade, želim vam puno sreće. Zenica je uz vas, do pobjede! – napisao je Kasumović na svom Facebooku. 

Podsjetimo, krajem maja gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za Džehverovića i Derviševića, učesnike takmičenja “Zvezde Granda”, kako bi im se zahvalio što na ovom regionalno popularnom takmičenju predstavljaju svoj grad.

“Poznato je kako podržavam i pomažem svoje sugrađane u svim oblastima. Vi predstavljate naš grad i ostvarili ste odličan uspjeh na ovom takmičenju, zbog čega sam vas odlučio i finansijski nagraditi. Uvjeren sam kako će vam simbolična novčana sredstva biti od koristi jer će vam olakšati troškove putovanja i priprema za nastup. Smatrao sam, budući da na tako popularnom takmičenju koje se gleda u našoj zemlji i regionu predstavljate Zenicu, da vam grad treba pomoći. Različiti ste žanrovi muzike koju interpretirate i ja slobodno mogu kazati da sam danas primio pobjednike “Zvezda Granda” iz dva žanra”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE