Kasumović: Nastavljamo s našim predanim radom kako bismo olakšali život građanima

Kasumović: Nastavljamo s našim predanim radom kako bismo olakšali život građanima

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Zenica u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i dodjelom najvećih javna priznanja Grada Zenice obilježen je Dan Zenice. Ceremonija obilježavanja 588. rođendana Grada Zenica počela je izložbom knjiga o Zenici i narodnih nošnji naroda zeničkog kraja, koje su organizirali Muzej grada Zenica, Gradska biblioteka Zenica te Ansambl “Bosniafolk”.

Svečanosti u zeničkom pozorištu prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti, članovi diplomatskih misija u našoj zemlji te brojne ugledne Zeničanke i Zeničane ali i građane prijateljskih gradova koji obnašaju važne funkcije u našem društvu.

Na svečanoj sjednici, obraćajući se prisutnim gostima, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović čestitao je Dan Zenice te podsjetio na protekli period razvoja Zenice otkako je on na čelu Grada.

”Danas je poseban dan za nas – slavimo Dan našeg predivnog grada. Kroz protekle godine, Zenica je svjedočila značajnom rastu i razvoju. Naša predanost i posvećenost ostvarenju bolje budućnosti za svakog građanina bila je ključna u postizanju mnogih uspjeha. Iako sam zatekao prezadužen grad, sada već možemo govoriti da relaksirano upravljamo našim finansijama. Vratili smo ukupno 30.625.538,27 KM duga i naše projekte realizujemo bez zaduživanja”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

U nastavku svoga obraćanja, gradonačelnik Kasumović istakao je neke od važnih projekata, koji se realiziraju u Zenici.

“Implementacijom projekta “Sakupljanje i tretman otpadnih voda u Zenici” sistemski ćemo riješiti jedan od velikih izazova u našem gradu. Gradimo novu zgradu Službe hitne medicinske pomoći, a radovi na izgradnji ovog generacijskog i životno značajnog objekta napreduju iz dana u dan. Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći je najveće ulaganje u Bosni i Hercegovini u primarnu zdravstvenu zaštitu. Bosansko narodno pozorište Zenica je najrespektabilnija ustanova kulture ne samo u Zenici nego i šire, zbog čega sam ponosan jer završavamo projekat potpune obnove krova ovoga hrama kulture naše zemlje. Počela je i izgradnja objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima. Važno nam je to jer je Zenica grad mladih i grad sporta. Objekat zatvorenog olimpijskog bazena ima oko 7.000 m2 korisne površine, u čijem sklopu su sadržaji koji će omogućiti da kompleks bude u funkciji tokom cijelog dana, svaki dan u godini. Nastavljamo s našim predanim radom kako bismo olakšali život građanima i u našim udaljenijim mjestima. Moramo očuvati i oživjeti naša sela i to postižemo sa ustrajnim ulaganjem u infrastrukturu. Posebno smo predani obnovi društvenih centara koji su izvori i središta društvenog života naših sugrađana. Mnogo je manjih, svakodnevnih projekata i programa i sve ih sa pažnjom pratimo”; poručio je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je još jednom svima zaželio sretan Dan Zenice, napominjući da ova proslava treba da bude podsjetnik na važnost zajedništva i međusobne podrške.

“Neka nas ponos i motivacija koje osjećamo zbog ostvarenih postignuća potaknu da nastavimo graditi još snažniju i prosperitetniju Zenicu”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica