Kasumović: Nisam organizator predizbornog skupa u Zenici

SA SOT KASUMOVIC15 NIM 1 20201014 133103902 mxf 00 00 10 00 Still001
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović demantovao je da je organizovao predizborni skup u Zenici.

“U prilogu se citiraju i zumiraju sa web portala preuzete moje ranije izjave u vezi pridržavanja mjera u borbi protiv koronavirusa i navodi se kako je Fuad Kasumović organizator predizbornih skupova. To je apsolutno neistina, da ne upotrijebim grublju riječ. Ja, Fuad Kasumović, pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću izjavljujem da nisam organizovao nijedan predizborni skup u kampanji za predstojeće lokalne izbore! Na tri skupa, od kojih ste sa jednog u prilogu objavili i snimke, gdje se može vidjeti masovna podrška građana Zenice meni kao nezavisnom kandidatu za gradonačelnika, bio sam pozvan od strane političkog subjekta ‘Zenička inicijativa KF’ koja je također favorit na predstojećim izborima.

ČITAJ JOŠ:  Unija osoba i organizacija OSI u FBiH pohvalila potez Kasumovića, zbrinuo majku i sina

Istu večer, kada sam desetak minuta gostova na skupu ‘Zeničke inicijative’, na području Zenice su održana još dva predizborna skupa u organizaciji SDA i A-SDA. Ta dva politička subjekta od prvog dan zvanične predizborne kampanje organizuju skupove i okupljaju građane, međutim nikome, pa ni vašem novinaru nije palo na pamet da ukaže na njihovo bahato ponašanje. Da stvar bude teža, a novinarima i građanima interesantnija, na skupovima SDA Zenica građanima se obraćaju doktori i članovi Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19, kao i zamjneik ministra pravde BiH, profesor na fakultetu u Zenici Nezir Pivić, kandidat SDA za gradonačelnika Zenice. Čvrstog sam opredjeljenja, da se skupovi ovakvog tipa nisu trebali nisu smjeli organizovati o čemu sam ranije pisao MUP-u ZDK i Kriznom štabu ZDK i zbog čega sam se u srijedu ljubazno na pozivu zahvalio svim poliitčkim subjketima koji su imali želju da se pojavim među njihovim članstvom”, navodi se u demantiju Kasumovića.

ČITAJ JOŠ:  Kasumović nakon gesta koji je oduševio BiH: Nikad ne bih dozvolio da spavaju vani, svi znaju da sam osjetljiv na djecu!
GODISNJICA
MARKETING