Kasumović o usnulom Kaknji: Tako su oni decenijama spavali dok su se drugi gradili i razvijali na račun Zenice!

Podijelite vijest

Povodom nesvakidašnjeg slučaja koji se dogodio tokom današnje online vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj su zastupnici raspravljali o budžetu i korona-zakonu, kada je za vrijeme ove vrlo važne sjednice zastupnik SDA Suad Kaknjo utonuo u fotelju i zaspao, oglasio se Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Objavu, bez intervencija, prenosimo u cijelosti. 

-Još jednom se pokazalo da sam upravu kada je u pitanju (ne)rad zeničkih parlamentara iz reda SDA u zakonodavnim organima FBiH i BiH. U izvršnim organima već drugo i nemamo Zeničana! 

Podsjećam sugrađane da sam 5.aprila pozvao zeničke parlamentarce da misle i djeluju zenički!

Između ostalog tada sam napisao: 

“Poštovani sugrađani, ponukan spornom odlukom Vlade FBiH i premijera Fadila Novalića o raspodjeli sredstava za borbu protiv pandemije koronavirusa, koja je danas nakon našeg zajedničkog bunta i zvanično proglašena nevažećom, a kojom Zenici nisu bila predviđena nikakva sredstva, primoran sam na ovaj način obratiti se zeničkim parlamentarcima.

ČITAJ JOŠ:  Danas se navršava osam godina od smrti Sulejmana Tihića

Uvaženi zastupnici u Parlamentu FBiH koji dolazite iz Zenice, pozivam vas da u ovim kriznim vremenima razmisljate i djelujete prozenicki! Reakcija vaših sugrađana, koji su vas izabrali na te pozicije da radite u interesu njih i našeg grada, najbolja vam je opomena da ne radite dobro svoj posao. Molim vas da se osvijestite, pomognete odbrani Zenice od pandemije COVID – 19 virusa i obnovi naše privrede i očuvanju radnih mjesta. 

Ponavljam, građani Zenice su vas birali i nadam se, da se na izborima niste borili samo za 4.500 ili 5.000 KM mjesečnog paušala, nego da ste imali iskrene namjere da date doprinos razvoju Zenice, a samim time i cijele Bosne i Hercegovine. 

ČITAJ JOŠ:  Stotine građana na šetnji BHI - KF poručilo: Promijenimo ih, dosta je više!

Moj apel posebno se odnosi na troje izabranih zeničkih parlamntaraca iz SDA,: Suada Kaknju, Miralema Galijaševića i Belmu Pojskić koji u protekle dvije godine nisu opravdali očekivanja svojih birača – sugrađana, a posebno nisu smjeli biti nijemi posmatrači diskriminatorskih odluka na račun našeg voljenog grada. Mislimo zenički u ovim teškim vremenima”. 

Tako sam pisao 5. aprila i iz SDA su se ljutili, optužujući me za politikanstvo. I nakon svega što se učinilo ili bolje rečeno nije pomoglo i učinilo za naš Grad, uvaženi parlamentarac danas dok se raspravljalo o Budžetu, o tzv. korona zakonu koji predviđa pomoć privrednicima i radnicima, dao je sebi za pravo da spava! 

ČITAJ JOŠ:  Novo kažnjavanje građana Zenice, zloupotreba budžetskog novca za kupovinu glasova 

Poštovani sugrađani, tako su oni godinama i decenijama spavali dok su se drugi gradili i razvijali na račun Zenice!, napisao je Kasumović na svom Facebooku.

Nije poznato da li su zastupniku Kaknji teme o sudbini Federacije bile dosadne, no sigurno je da njegov “kratki predah” nije prošao neprimijećeno, pa je tako fotografija na kojoj spava postala predmet podsmijeha na društvenim mrežama.

Na vanrednoj sjednici Parlamenta FBiH danas se govorilo o rebalansu budžeta i Zakonu o ublažavanju ekonomskih posljedica nastalih usljed krize koronavirusa.


Podijelite vijest