757FAB00 02D2 44D2 981E 7150CC5FA900
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” danas je počela prva masovnija vakcinacija građana Zenice protiv virusa COVID-19, koju provodi Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica.

Kako su ranije pojasnili iz “Doma zdravlja”, vakcinacija se vrši u skladu sa prioritetnim skupinama, na način kako je to propisano u Planu za vakcinaciju protiv COVID-a 19 Federacije BiH.

Prema riječima Mersije Kasumović, direktorice “Doma zdravlja”, s ciljem da se izbjegnu gužve i nepotrebna čekanja, svi građani koji se danas trebaju vakcinisati dobit će iz pripadajuće ambulante porodične medicine poziv telefonskim putem da se jave na vakcinaciju u tačno određenom terminu.

„Zdravstveni radnici mogu u Areni da vakcinišu samo građane koji se nalaze na listi za vakcinaciju koja je formirana u pripadajućim Ambulantama porodične medicine. Molimo sve građane za strpljenje jer se očekuje da ćemo uskoro dobiti dodatne količine vakcina, te će svi građani koji žele da se vakcinišu u narednom periodu biti vakcinisani“, kaže direktorica Kasumović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima obišao je danas prostor Gradske arene “Husejin Smajlović” gdje se odvija proces vakcinacije.   

-Nesposobna vlast kriva je što se građani BiH nisu ranije i još masovnije vakcinisali protiv virusa COVID-19. Kako sam primjerio, ovdje u Areni sve protiče na zadovoljstvo građana Zenice i zahvaljujem se uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja Zenica, Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, pripadnicima naše civilne zaštite i svima koji su doprinijeli da se vakcinacija odvija bez problema – poručio je, između ostalog, zenički gradonačelnik.

Zeničani koji su danas došli na vakcinaciju, imali su isključivo riječi hvale za cjelokupan proces, od ulaska pa sve do završetka vakcinacije. Tokom četiri dana u zeničkoj “Areni” bit će vakcinisano oko 2.000 građana, a dosad se za vakcinisanje prijavilo 13.387 građana Zenice. Od tog broja, vakcinisano je 1.858 građana, od čega je njih 412 i revakcinisano.

U postupku vakcinacije u “Areni” angažirano je 88 uposlenika JU “Dom zdravlja” Zenica, koji su raspoređeni na ljekarskom punktu, punktu za administraciju, punktu za vakcinaciju i punktu za opservaciju. Podršku u ovom procesu pružaju uposlenici Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.