Kasumović posjetio “Arenu” i proces vakcinacije građana

757FAB00 02D2 44D2 981E 7150CC5FA900
Podijelite vijest

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” danas je počela prva masovnija vakcinacija građana Zenice protiv virusa COVID-19, koju provodi Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica.

Kako su ranije pojasnili iz “Doma zdravlja”, vakcinacija se vrši u skladu sa prioritetnim skupinama, na način kako je to propisano u Planu za vakcinaciju protiv COVID-a 19 Federacije BiH.

Prema riječima Mersije Kasumović, direktorice “Doma zdravlja”, s ciljem da se izbjegnu gužve i nepotrebna čekanja, svi građani koji se danas trebaju vakcinisati dobit će iz pripadajuće ambulante porodične medicine poziv telefonskim putem da se jave na vakcinaciju u tačno određenom terminu.

ČITAJ JOŠ:  Ubjedljivo prvi na anketi: Čak 46% građana glasati će za Fuada Kasumovića

„Zdravstveni radnici mogu u Areni da vakcinišu samo građane koji se nalaze na listi za vakcinaciju koja je formirana u pripadajućim Ambulantama porodične medicine. Molimo sve građane za strpljenje jer se očekuje da ćemo uskoro dobiti dodatne količine vakcina, te će svi građani koji žele da se vakcinišu u narednom periodu biti vakcinisani“, kaže direktorica Kasumović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima obišao je danas prostor Gradske arene “Husejin Smajlović” gdje se odvija proces vakcinacije.   

ČITAJ JOŠ:  ANALIZA | Hoće li se nastaviti pad SDA i NES-a: Evo kako su Zeničani glasali 2020.

-Nesposobna vlast kriva je što se građani BiH nisu ranije i još masovnije vakcinisali protiv virusa COVID-19. Kako sam primjerio, ovdje u Areni sve protiče na zadovoljstvo građana Zenice i zahvaljujem se uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja Zenica, Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, pripadnicima naše civilne zaštite i svima koji su doprinijeli da se vakcinacija odvija bez problema – poručio je, između ostalog, zenički gradonačelnik.

https://www.facebook.com/kasumovic.fuad/videos/815154862765594

Zeničani koji su danas došli na vakcinaciju, imali su isključivo riječi hvale za cjelokupan proces, od ulaska pa sve do završetka vakcinacije. Tokom četiri dana u zeničkoj “Areni” bit će vakcinisano oko 2.000 građana, a dosad se za vakcinisanje prijavilo 13.387 građana Zenice. Od tog broja, vakcinisano je 1.858 građana, od čega je njih 412 i revakcinisano.

ČITAJ JOŠ:  FUAD KASUMOVIĆ: Jedan, jedini! Čovjek od riječi i djela! Uz narod i za svoj narod!

U postupku vakcinacije u “Areni” angažirano je 88 uposlenika JU “Dom zdravlja” Zenica, koji su raspoređeni na ljekarskom punktu, punktu za administraciju, punktu za vakcinaciju i punktu za opservaciju. Podršku u ovom procesu pružaju uposlenici Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.


Podijelite vijest