Portal 072info

Kasumović posjetio “Zenicatrans”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas Javno komunalno preduzeće “Zenicatrans – prevoz putnika” d.o.o. Zenica.

Nakon što se zbog prekida 36. sjednice Gradskog vijeća na dnevnom redu nije našlo, dugo očekivano razmatranje aktuelne problematike u ovom preduzeću, gradonačelnik Kasumović odlučio je s ciljem prevazilaženja problema, prije svih radnika i njihovih porodica, izvršiti uplatu sredstava za martovske i aprilske plate radnika, uključujući i pripadajuće doprinose.

“U ovu situaciju vas je dovela bivša gradska vlast koja je držala vijeće i svoje direktore. Dvije godine se sa Nadzornim odborom borim da spasimo preduzeće, za što je potrebno preko 16 miliona KM. To su ozbiljni novci, a vidite sa kakvim se problemima u radu susrećem. Tamo je jedna grupa ljudi koja ne želi dobro Zenici i pokušava prikriti sav prethodni kriminal i završiti ono što su započeli”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U ime uposlenih grdonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći i osiguranim sredstvima za plate zahvalio se Darmin Terzić, direktor JKP “Zenicatrans – prevoz putnika”.

Podijelite članak
  • 64
    Shares

Počitajte još

BABAJIĆ: Dva miliona koja želi SDA otišla bi na dugovanja, a ne “Zenicatransu”

Redakcija

SRAMOTNO: Dok se razgovara o deblokadi Zenice, SDA vijećnici na mobitelu (VIDEO)

Redakcija

Bez dogovora o finansijskoj deblokadi Zenice: Zahtjevi SDA, A-SDA i SBB bili su ultimativni

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box