Kasumović: Pozivam SDP ZDK da proglase novu većinu ili da nastavimo raditi. Uozbiljite se, ispaštaju građani!

0EA6D708 DE7A 49BE AC4E E25252A47429

Pozivam Kantonalni odbor SDP Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa predsjednikom Mirsadom Mahmutagićem da pokažu odgovornost i zrelost, budući da dva mjeseca ne zasjeda Skupština ZDK, dok se, činjenica, održavaju sjednice Vlade ZDK sa pomalo zbunjenim ministrima koji ne znaju ima li se većina ili ne?

Građanima smo obećali promjene, ne mogu problemi Zeničko-dobojskog kantona čekati da se vi smilujete odustati ili završiti propale pokušaje prekompozicije vlasti. Ako imate većinu, proglasite je i zamijenite zastupnike BHI-KF sa Omerom Škaljom i Ramom Isakom, to vam niko ne brani. Završite već jednom tu priču sa Škaljom, da krenu u punom kapacitetu raditi i Vlada i Skupština ZDK u interesu građana.

Ko će biti većina za mene je to najmanje važno, ali mi je itekako važno da zbog vaših političkih igrarija ne ispaštaju i građani i projekti. Ako imate neku novu većinu, proglasite je i počnite raditi. Ako nemate, onda hajte da radimo. Međutim, vi morate preuzeti tu odgovornost, niko drugi, napravili ste problem i preuzmite na sebe da to riješite.

Tražim od SDP-a ZDK da preuzme odgovornost za novonastalu situaciju jer su oni jedini željeli izbaciti BHI-KF iz vlasti u ZDK i zamijeniti zastupnike sa Škaljom i Isakom, ali završite već jednom tu priču i da se krene ozbiljno raditi.

BHI-KF i ja kao njen predsjednik nemam ništa protiv da napravite većinu sa Škaljom i Isakom, ali Skupština i Vlada ZDK moraju funkcionisati i raditi u interesu građana, a koja će to biti većina odnosno koje stranke će činiti vlast to me apsolutno ne zanima. Krajnje je vrijeme da prekinete ovu agoniju, uozbiljite se i postanete svjesni da smo tu zbog građana Kantona, a ne zbog ličnih interesa.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE