Portal 072info

Kasumović primio poštenjačinu Mirsada Šahinovića, nagradio ga sa 1.000 KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na poziv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, danas je njegov gost bio Mirsad Šahinović. Riječ je o šeszdesetogodišnjem Zeničaninu  koji je nedavno u centru grada pronašao kovertu sa 16.000 KM.

Činjenica da svoj mjesečni budžet od 50 KM koliko prima kao ratni vojni invalid, nadopunjava radeći kao ulični prodavač knjiga, nije pokolebala Mirsada da pronađeni novac odmah vrati njegovom vlasniku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Kao gradonačelnik jednog od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini željan sam ovakvih pozitivnih priča. Za mene ste vi heroj grada i vaše djelo je najbolja zenička priča u 2019. godini. Uradili ste nešto što nisam siguran da bi uradili i mnogi ljudi koji su mnogo boljeg materijalnog stanja od vas. Mirsade čestitam vam u ime Grada i svih građana i u vama vidim čovjek koji treba biti primjer morala. Gradska uprava i ja kao gradonačelnik nagradit ćemo vas sa 1.000 KM. Želim pokazati građanima da se ispalti biti pošten”, u razgovoru sa gospodinom Šahinovićem istakao je gradonačelnik Kasumović.

Novčana nagrada zatekla je poštenjačinu Mirsada koji je poručio, kako voli svoj skroman život.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ove poslijeratne generacije su zatrovane i ja se trudim da to popravim. Poštovani gradonačelniče, svaki dan svojim malim drugarima na ulici podijelim dva kilograma bombona. Time ih želim potaknuti da ne budu snobovi, da ima ljubavi u malim stvarima, da ne mrze nikoga. Ovo što sam uradio, smatram normalnim. Ja sam Bosanac. Čast mi je što ste me primili, hvala vam, hvala Gradskoj upravi i svim građanima, kao i mojim drugarima koji su doprinijeli mojoj savjesti”, poručio je Mirsad Šahinović.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 1.4K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME