A8826C51 5332 43CF 8113 96AA97987D9F
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Iako u BiH ima blizu 250 registrovanih političkih subjekata, MUP Zeničko-dobojskog kantona danas je ponovo napravio presedan, pružao asistenciju pri dolasku predsjednka SDA Bakira Izetbegovića u naš grad.  Građani su s pravom negodovali obzirom da je  Izetbegovićeva pratnja izazvala dodatni saobraćajni kolaps u Zenicu.

Pitam javno policijskog komesara MUPa ZDK, zbog čega ova demonstracija sile? Zar je predsjednik jedne propale političke stranke, koji je odgovoran za nefunkcionisanje države, čovjek koji je svojom nesposobnošću i nepotizmom, podvalom malina respiratora i  nenabavljem vakcina ugrozio živote svoga naroda, zaslužio da se zbog njega zaustavi život u Zenici?

Za ovih pet gradonačelničkih godina, jedino Izetbegovića policija sprovodi ko mečku po  Zenici, bezuspješno pokušavajući popraviti kredibilitet njega i ostataka SDA Zenica kojima više ni hiljade lažnih profila na društvenim mrežama i otvorena podrška dijela medija – ne mogu pomoći!

Da nisi prodao državu i reviziju protiv Srbije I CG , mogao si obići novu Toplanu Zenica, da vidiš kako se bori za Grad, da nisi prodao borca i poslao u zatvor zbog tri metra drva… za Asima, mogao si se provozati novim cestama da vidiš kako se selo spojilo sa gradom, da nisi Bakire napravio aferu sa respiratorima mogao bi vidjeti Grad bez pasa lutalica, da nisi Bakire napao novinare, mogao bi obići dječija igrališta gdje ih nije 25 godina bilo, da nisi Bakire prodao borce I državu, ali jesi!  

Možda ćeš ti i pojesti kolač, popiti kafu sa svojim marionetama i ulizicama koje su uništile Zenicatrans, Željezaru, rudnike, Čelik, bazene, Bistričak, Borac, Metalno, 21. Decembar…

Fuad Kasumović