KENAN DERVIŠEVIĆ, ČETVEROPLASIRANI U “ZVEZDAMA GRANDA”: Godinama sam skupljao hrabrosti da se prijavim

Podijelite vijest

Nevjerovatan vokal i talenat, Kenan Dervišević koji se našao na visokom četvrtom mjestu u finalu “Zvezda Granda” priznaje da je strpljivo čekao svojih pet minuta, a sada konačno živi svoj san.

– Želja za pjevanjem je kod mene prisutna od kad znam za sebe, ali želja za “Zvezdama Granda” je bila od kada je pobijedio naš Gile. I takog godina za godinom, hoću, pa neću i na kraju potpuno slučajno sam pio kafu sa drugarom koji me je natjerao da se prijavim i da odmah popunim formular. Poslao sam tada dva klipa gdje pjevam i svoje osobine i napisao sam da sam tremaroš. Svima se u prvom krugu tresu noge – prisjetio se Kenan.

ČITAJ JOŠ:  LUKAS SPREMA SPEKTAKL: Odbrojavaju se sati do najveće žurke na Balkanu u zeničkoj “Areni”

Iako na sceni i sa mikrofonom u ruci djeluje da ništa ne može da ga poremeti, Zvezda Granda ne krije da je strah od takmičenja bio prisutan dugi niz godina te se lomio da li da skupi hrabrosti i okuša svoju sreću.

– Ja sam se zapravo za Grand spremao dugi niz godina. Kod kuće sam vježbao i većinu vremena proveo sam vježbajući. Nisam imao nikoga stručnog da mi pomogne, ali sam slušao svoje omiljene pjevače kako oni to izvode. Uzor mi je Šaban Šaulić i njega sam najviše slušao – otkrio je finalista.

ČITAJ JOŠ:  Zenica sutra domaćin najvećeg muzičkog događaja u BiH: Lukas i Dervišević spremaju spektakl

Još jedna velika želja ostvarena mu je čim je kročio na Grandovu scenu budući da je dobio priliku da bude dio tima Dragana Stojkovića Bosnaca koji je jedan od njegovih uzora.

– On je osvijestio moj um, naučio me da razmišljam o pjesmi kada je pjevam i probudila se ta emocija nekako – tvrdi Dervišević.

Express