Portal 072info

KENAN HRUSTANOVIĆ PRED MARATON U SLOVENIJI: “Ja volim svoju domovinu”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Malo je poznato da će Bosna i Hercegovina 18.06. imati jednog predstavnika na maratonu u Sloveniji.

Moje ime je Kenan Hrustanović, imam 22 godine i rođen sam u srcu BiH, u Zenici.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Aktivno sam se bavio atletikom, juniorski sam prvak BiH na 3000m, vice prvak Federacije na 1000 m, uzimao sam učešće na više polumaratona i maratona u BiH u Tuzli, Banja Luci, Sarajevu, Zenici, te drugim bh. gradovima. Također sam učestvovao na “Jahorina Ultra Trail”; utrka od Sarajeva do Jahorine, dužine 35km. Član sam i aktivni sudionik u radu nekoliko zeničkih udruženja: “Udruženje za promociju planinarstva i sportskog turizma VEDRO Zenica”, član “Gorske službe spašavanja stanica Zenica”, član “Sportsko rekreativnog kluba BOSNA”/ rafting klub.

Ljubav prema sportu kojim se bavim od malih nogu, a i ljubav prema planinama čiju ljepotu sam doživio aktiviranjem u pomenutim udruženjima me je ponukala da se kao član Vedra i GSS Zenica prijavim na GM4O / Gorski maraton 4 opštine i predstavljam BiH, Grad Zenicu i udruženja.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Maraton se trči kroz četiri općine u Sloveniji, dužine 42 km sa visinskom razlikom većom od 2000 m/nV. GM4O je okarakterisan kao jedan od najtežih u ovom dijelu Evrope. Uz radne obaveze i zaduženja u udruženjima aktivno se pripremam za učešće u maratonu.

Početak priprema sam rezervisao za Zenicu, i njena okolna brda i planine (Smetovi, Lisac, Klopačke stijene), a kako pripreme budu odmicale, treninge ću obavljati i na drugim BH planinama Bjelašnica, Visočica, Prenj, Čvrsnica, i mnogih drugim. Cilj priprema je promocija BH planina i ljepota naše domovine, kao i afirmacija sporta, sportskih aktivnosti vezanih za prirodu i planinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Ove i slične aktivnosti su sve popularnije u svijetu. Aktiviranjem i afirmacijom ovih i sličnih sportskih aktivnosti svoja vrata ovom vidu perspektivnog turizma otvara i BiH. Promocijom mogućnosti koje pružaju bosanske planine direktno se utiče na razvoj turizma i turističke ponude.

Problem kao i u svakom drugom sportu predstavljaju finansije, ali uz puno ličnih odricanja i ulaganja uspiju se postići određeni rezultati. Daleko bi lakše bilo kada bi svaki sportista imao stalne prihode sponzora.

Ovim putem pozivam sve sponzore da pomognu u realizaciji ovog takičenja. Unaprijed vam hvala.

BiH je moja nada, sreća, radost i budućnost.

Pogledam u nebo, planinu, šumu, rijeku, jezero…vidim Bosnu i poželim pružiti korak obalom rijeke, trčati kroz šumu, ustrčati na planinu. To želim jer Bosnu svoju volim.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6