Portal 072info

Kenan Varupa osuđen na 18 i po godina zatvora zbog ubistva kapetana OSBiH Miroslava Stojaka

Nakon zaključenog Sporazuma o priznanju krivice Kantonalni sud u Novom Travniku Kenana Varupu osudio je na 18 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva komandira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) Miroslava Stojaka.

Prema nepravomoćnoj presudi Kantonalnog suda u Novom Travniku Varupa je osuđen zbog krvičnog djela ubistvo u vezi s krivičnim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih stvari.

Sud je Varupu za ubistvo Miroslava Stojaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i četiri mjeseca, dok je za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

U konačnici Varupa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i šest mjeseci.

Podsjetimo, nestanak kapetana OSBiH Miroslava Stojaka prijavljen je 18. septembra prošle godine oko 17 sati da bi tri dana poslije njegovo tijelo bilo pronađeno u kući Kenana Varupe u mjestu Bukve.

Nalaz obdukcije je pokazao da je riječ o nasilnom ubistvu te da je Miroslavov ubica Kenan Varupa koristio oštricu sjekire kojom ga je nekoliko puta udario u glavu.

klix.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box