Kidnapovali dvije maloljetne sestre iz BiH i prisiljavali ih da prodaju novine

Dvije sestre iz mjesta West Fargo, porijeklom iz BiH, pronađene su nakon uspješne akcije policije američkog grada Wilmingtona. Navodno, njih su dvojica muškaraca, Justin Richard Angermeier (28) i Jeremy Dean Moots (22), prisiljavali da za njih rade kao ulični prodavači novina.

Njihova majka, porijeklom iz BiH, zamolila je poznanicu, koja dobro govori engleski, da kontaktira policiju. Sestre, koje imaju 15 i 16 godina, zapravo su nestale sedam dana prije, a majka je pretpostavljala da su pobjegle sa Mootsom, jer ga je viđala u njihovom okruženju.

Štaviše, majka je dala broj telefona za koji je pretpostavljala da pripada Mootsu i njena poznanica je nazvala taj broj i predstavila se kao 17-godišnjakinja koja želi da prodaje novine za njih. To je dosta olakšalo posao policiji.

“Majka i njena poznanica su organizovale i sopstvenu istragu, tako što je poznanica, koja, za razliku od majke, dobro govori engleski, nazvala taj broj i predstavila se kao 17-godišnjakinja koja želi da radi za njih. Tada su joj osumnjičeni rekli da dođe u hotel ‘Travelodge’ u Wilimingtonu, Sjeverna Carolina”, kažu u policiji.

Policija iz West Farga odmah je alarmirala svoje kolege u Wilimngtonu, koje su odmah otišle u pomenuti hotel, pronašle sestre i vratile ih majci.

Pored njih dvije, policija je pronašla i još dva tinejdžera koji su radili za osumnjičene, a koji su takođe tu držani protiv svoje volje.

Osumnjičeni Justin Richard Angermeier (28) i Jeremy Dean Moots (22) optuženi su po četiri tačke optužnice koje ih terete za trgovinu djecom, otmicu te podstrekivanje na maloljetničku delinkvenciju.

Nezavisne