Kik boks reprezentacija BiH se priprema za predstojeća takmičenja

210924 Kik Boks reprezentacija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kik boks reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Svjetskom prvenstvu za seniore koje će biti održano od 15. do 24. oktobra u Italiji i Evropskom prvenstvu za juniore i kadete koje će biti održano od 5. do 14. novembra u Crnoj Gori.

Tim povodom klubovi iz Kantona Sarajevo „Gazija“, „Ilidža“, Taekyon“ i „Gladijator“ krenuli su sa pripremama zajedničkim treninzima kako bi ostvarili što bolji rezultat. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i otežano okupljanje klubovi će na ovaj način pokušati što spremniji dočekati nove izazove.

Trener Nermin Bašović naveo je da su reprezentativci Bosne i Hercegovine u matičnim klubovima završili temeljni dio svojih priprema, a ovakva zajednička okupljanja koriste za dodatnu razmjenu iskustava i motivaciju za postizanjem vrhunskih rezultata.

– Imamo jako dobar i juniorski i seniorski tim reprezentativaca koji je već od 3. do 5. septembra ove godine učestvovao na Balkanskom prvenstvu u Skoplju gdje su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 24 medalje. U subotu, 25. septembra, imaju novi test – učešće na međunarodnom takmičenju „Balkan Open“ u Tešnju, koji okuplja veliki broj kvalitetnih takmičara – kazao je Bašović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Kantona Sarajevo su Namik Agović, Mirza Mujanović, Rijad Okerić, Ermin Hadžajlija, Albert Ugrinčić, Nurdžihan Velagić, Wael Mejri, Rasim Bašić, Snjin Alihodžić, Nuh Hebibović, Rijad Kasapović, Faris Aljić, Faris Svraka i Tarik Okerić, a sve njih uskoro očekuje borba za nove medalje, saopćeno je.

GODISNJICA
MARKETING