Portal 072info

KILL SWITCH: Funkcija zbog koje lopovi prestaju krasti telefone

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Funkcija koja omogućava da bežičnim putem ”uništimo” telefon ukoliko ga neko ukrade već je zaživjela na Apple-ovim uređajima. Pokazala se odlično, pa će u nekom od narednih update-ova doći i na Windows Phone i Android uređaje

Najnoviji podaci pokazuju da je stopa krađe iPhone-a znatno smanjenja od kada je Apple prošlog septembra u svoje smartfone ubacio takozvanu “Kill Switch” funkciju. Zbog toga što se pomenuta opcija odlično pokazala, ona će se uskoro pojaviti i na telefonima sa Android i Windows Phone operativnim sistemima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Državni tužilac Njujorka, Erik Šnajderman, je jedan od inicijatora ove ideje. On je izjavio da je broj zločina povećan kod onih ljudi čiji telefoni ne posjeduju “Kill Switch” funkciju. Ova opcija nakon što se aktivira, uređaj učini beskorisnim za lopove.

– Objavljena statistika je najbolji pokazatelj zapanjujuće efikasnosti “Kill Switch” funkcije. Obaveza Google-a i Microsoft-a da ovu tehnologiju ugrade u svoje uređaje će biti jedan ogroman korak u naprijed kada je u pitanju bezbjednost korisnika – izjavio je Šnajderman.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Njujorku su krađe Apple-ovih uređaja opale za 19 odsto. Policijski podaci iz San Franciska i Londona pokazali su da je i kod njih broj krađa značajno smanjen u posljednjih šest mjeseci. U Londonu je broj krađa smanjen za 24, dok je u San Francisku smanjen za čak 38 odsto.

Samsung je za svoje uređaje “Kill Switch” funkciju predstavio u aprilu, a Android i Windows Phone uređaji će ga najvjerovatnije dobiti u nekom od sljedećih update-ova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Telegraf

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME