Portal 072info

KILOMETRIMA UDALJENI: Azra iz Kanade pokazala ljubav na nesvakidašnji način

Izjavaljubavi

Da će Zenica postati inspiracija mnogim drugih bosanskohercegovačkim gradovima ali zemljama regije kako govorimo o ljubavi pokazatelj su prave romantične duše, a koje su se u Zenici dosta puta pokazale iskazujući ljubav na razne i neobične načine. Nakon velikog natpisa na brdu, raznih transparenata, grafita, improvizovanja uz pomoć stanara, jedna Zeničanka sa adresom u Kanadi.

Naime, Zeničanka Azra Teljigović počela je ljubavnu vezu sa Arminom iz Zenice na proljeće 2012. godine i tokom svih mjeseci njihove veze nije se nikada ustručavala pokazati ljubav. Kako ističe, njihova veza protkana je velikom ljubavlju i simpatičnim izjavama, a neke od njih postale su sastavni dio njihove konverzacije. Tako su se jedne prilike “takmičili” ko koga više vole, pa je njen Armin u šali rekao kako je voli do Kaknja, da bi po dolasku kući surfanjem po internetu zaključili da je ipak najdalja tačka od Zenice Novi Zeland, pa je njihova “furka” postala “Volim te odavdje do Novog Zelanda.”

grafiitKako je njen momak dosta vremena provodio u zeničkom objektu Merlin odlučila se uraditi grafit na koritu Babine rijeke, a koji je Armin mogao ugledati dok je ispijao kafu u pomenutom objektu. Grafit je ipak glasio “Odavdje do Novog Zelanda, voli te tvoje plavo”, iako je riječ “plavo” prekriženo ali je na sreću suština grafita ostala bez uništavanja. Kako to obično biva, pravim i istinskim ljubavnim vezama sudbina se nekako postavi na put sreće, pa je tako Armin dobio posao na kruzeru dok je Azra čekala vizu za Kanadu. Svjesni svoje ogromne međusobne ljubavi i želje da opstanu i pored toga što se sudbina poigrala sa njima, odlučili su se nastaviti vezu na daljinu. Kako su krenuli trbuhom za hljebom budući da u BiH vlada situacija zbog koje je ovih dana vladao haos, nisu željeli da im ova država oduzme emocije, ljubav i želju da opstanu.

Dan pred odlazak Azre u Kanadu ponovo odlučuje učiniti nešto čime će iznenaditi Armina, te kupuje sprejeve i ponavlja prethodno urađeni grafit kako isti ne bi izblijedio bez obzira što Armin nije bio u Zenici. Da se nije zaustavila na grafitu pokazatelj je i jedna sasvim nova i drugačija ideja, a kojom su mnogi Zeničani i Zeničanke ostali iznenađeni i radoznali. Naime, ona je uz pomoć svojih prijateljica u Zenici večeras odlučila pokazati da Armina beskrajno voli pa su tako njene prijateljice širom grada Zenice ostavljale papir na mnoge automobile, javne površine i kućne pragove a čak su evidentirane i od strane pripadnika Policijske jedinice, tako da je Azra spremna platiti i eventualnu kaznu. Više od 300 primjeraka koje je ona sama dizajnirala osvanulo je iza 21.00 sati po cijelom gradu i to sa simboličnim tekstom:

Pažnja, pažnja!

Ovo je obavijest vrlo važna:

Jedna Azra je daleko, daleko…na drugom kontinentu…

Ali ni daljina je ne spriječava da jednog Armina voli…

NAJVIŠE NA SVIJETU!

Kako nam priča, ovo što je sada uradila bila je samo jedna od ideja na koje je spremna a mnoge od njih su svakako u planu da se realizuju. Voli pokazati cijelom svijetu da ga voli, te da je ni milje neće spriječiti da tako i ostane. Arminovu reakciju još uvijek ne zna budući da mu se baš danas pokvario računar, ali se nada kako će mu se ideja i način na koji je odlučila kazati njemu ali i cijelom svijetu da ga voli svidjeti.

Podijelite članak