Portal 072info

Kinder sladoledi nakon godinu konačno stigli i u BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Godinu dana nakon zvaničnog puštanja u prodaju u gotovo cijeloj Evropi, u BiH su stigli prvi Kinder sladoledi. U Bingo marketima širom BiH dostupni su Kinder Ice Cream Sandwich (sendvič), Kinder Ice Cream Shck (štapić) i Kinder Bueno Ice Cream Cone (kornet).

Sladoledi su bili dostupni samo Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Francuskoj, a proizvođači su razvili marketinšku strategiju prema kojoj je sladoled stizao u gradove prema temperaturama – čim se temperatura spusti ispod nule, sladoledi budu dostupni.

Prošle godine, sladoledi su stigli i u Hrvatsku gdje je nastalo “potpuno ludilo” jer su građani stajali u redu satima kako bi ga kupili. Najveće interesovanje bilo je za Kinder Bueno sladoledom.

“Spoj vrhunskog sladoleda od lješnjaka s jezgrom od Kinder čokolade u hrskavom kornetu sa slojem kreme od Ferrero lješnjaka”, stoji u opisu sladoleda na stranici njemačkog brenda sladoleda Langnese.

Svi degustatori kazali su kako će ova slastica pokvariti svima planove o dijeti, ali da će s druge strane osjetiti ukus koji se ne zaboravlja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME