Portal 072info

Kineske vakcine protiv koronavirusa stižu već u novembru?

vakcina covid 696x464 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vakcine protiv koronavirusa koje se razvijaju u Kini mogle bi biti spremna za javnost već u novembru, rekao je dužnosnik povezan s kineskim centrom za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC).

Kina ima četiri vakcine protiv infekcije COVID-19 u završnoj fazi kliničkog ispitivanja. Najmanje tri od njih već je ponuđeno najizloženijim službama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Treća faza odvija se glatko i vakcine bi mogle biti spremna za javnost u novembru i decembru, rekla je glavna stručnjakinja CDC-a za biosigurnost Guizhen Wu u intervjuu za državnu televiziju.

Wu, koja je rekla da nije osjetila ikakve abnormalne simptome proteklih mjeseci nakon uzimanja eksperimentalnog cjepiva u aprilu, nije precizirala o kojoj se vakcini radi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odjel državnoga farmaceutskog diva kineskog National Pharmaceutical Group (Sinopharm) i Sinovac Biotech razvijaju tri vakcine u sklopu državnog programa.
Četvrtu vakcinu protiv infekcije COVID-19 razvija CanSino Biologics i njegova upotreba u kineskoj vojsci odobrena je u junu.

Sinopharm je rekao u julu da bi njegovo cjepivo moglo biti spremno za javnu upotrebu do kraja godine nakon zaključenja ispitivanja u trećoj fazi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svjetski proizvođači natječu se u razvijanju učinkovita cjepiva protiv virusa od kojeg je umrlo više od 930.000 ljudi. Vodeći zapadnjački proizvođači lijekova obećali su ranije ovaj mjesec da će se držati standarda naučnih ispitivanja i odbiti svaki politički pritisak da se ubrza proces.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Sanjin Musa: Vakcine protiv sezonske gripe stižu u novembru

072info.com

Vakcina za COVID-19 u EU dostupna u martu

072info.com

Koliko će se promijeniti svakodnevica ljudima koji prvi dobiju vakcinu

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)