Knjiga “Islam i slobodno tržište” uskoro izlazi iz štampe

Knjiga “Islam i slobodno tržište” uskoro izlazi iz štampe

Naslovna strana

Djelo “Islam i slobodno tržište” naći će se u prodaji širom Bosne i Hercegovine već sljedeće sedmice. Autori knjige su Admir Čavalić i Dženan Smajić, a izdavač je udruženje “Multi” iz Tuzle.

Knjiga “Islam i slobodno tržište” je prva knjiga na našem govornom području koja se bavi tematikom odnosa islama spram tržišne ekonomije i privatnog vlasništva. Ovo djelo nadasve čini jedan kratki uvod u ono što bi tek trebalo da postane glavna tematika unutar islamskog diskursa, a to je odnos spram privatnog. Knjiga “Islam i slobodno tržište” između ostalog oživljava klasičnu islamsku tradiciju i bogatstvo gleda kao vrlinu, a ne manu.

„Djelo koje govori o našoj nasušnoj potrebi da se okrenemo poduzetništvu, da razmišljamo o tome kako nam islam može pomoći da riješimo svoje životne probleme, ono bez čega nije moguće kvalitetno posvetiti se duhovnom usavršavanju.“, navodi se u recenziji knjige koju potpisuje dr.sc. Osman Kozlić.

Ovo je ujedno i prva knjiga na ovim prostorima koja otvoreno razmatra fundamente tržišne ekonomije poput privatnog vlasništva, spontanog poretka tržišta, ekonomskih sloboda itd. Zbog toga se očekuje da će knjiga izazvati ogromnu pažnju ne samo u islamskim krugovima, već i u domenu ekonomske misli Bosne i Hercegovine. Dokaz ovome jeste da je prvi planirani tiraž knjige već rasprodat u pretprodaji.

„Knjiga Admira Čavalića i Dženana Smajića pravo je osvježenje na tržištu ideja, te se može smatrati obaveznim štivom za sve one koji žele da se upoznaju sa još jednim važnim aspektom islama, ali i sa ekonomijom uopće i ekonomskim stanjem u Bosni i Hercegovini.“, navodi dr.sc. Emir Džambegović, jedan od recezenata knjige.

Knjiga će do kraja ovog mjeseca biti dostupna na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. U međuvremenu, knjigu je moguće naručiti direktno preko maila: [email protected]. Planirano je da se ubrzo postavi i na vodeće online servise za prodaju knjiga.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE