Portal 072info

Ko je nova direktorica FK Sarajevo?

Fudbalski klub Sarajevo ostaje bez generalnog direktora Dine Selimovića krajem septembra. Nakon petogodišnjeg perioda, Selimović napušta Sarajevo, a tu informaciju je danas potvrdio bordo klub.

Umjesto njega, funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora preuzet će Sabrina Buljubašić, 27-godišnjakinja koja već sada ima bogatu biografiju, piše portal SportSport.ba.

Ona će postati prva direktorica u historiji Sarajeva. Riječ je magistrici sportskog prava, koje je stekla na ISDE fakultetu u Madridu, a veliki dio života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. Diplomirala je internacionalno pravo na Američkom univerzitetu u BiH. U FK Sarajevo je ranije bila zaposlena u pravnoj službi.

Ona je osnivač ženskog nogometnog kluba Salt City iz Tuzle, gdje je radila kao potpredsjednica, ali i u pravnom savjetovanju, transferima, a bavila se i prevođenjem ugovora. Nogometnu karijeru počela je u Vancouveru s 12 godina, gdje je igrala za klub Pumas, sa kojim je osvojila tri državne titule prije 18. rođendana.

Igrala je za Fort Vancouver High School četiri godine i s tom ekipom je završila na trećoj poziciji na nivou savezne države. Po jednu sezonu igrala je u Eclipse Premier Club, Bellevue College Seattle, da bi se vratila u BiH.

U našoj zemlji je igrala za Salt City i SFK 2000, koji je danas član FK Sarajevo. U svakom slučaju, pred Sabrinom je puno posla od oktobra, kada sjedne na mjesto Dine Selimovića, a svakako da je pravo osvježenje vidjeti jednu damu na višim pozicijama u bh. nogometu. Ipak, ostaje da vidimo kako će se snaći i koliko će doprinijeti razvoju FK Sarajevo, navodi portal SportSport.ba.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak