Ko je srušio Salihamidžića? Osvajač Zlatne loptu, milioner i ženskaroš koji voli Ruskinje i Srpkinje

Salihamidžićeva pozicija je uzdrmana posljednjih nekoliko mjeseci. Pojedini prosavljeni asovi Bayerna koji rade kao komentartori na njemačkim televizijama jednostavno nisu štedili svog nekadašnjeg saigrača.

Naglasniji od svih bio je Lothar Matthaus, bivši član Bayerna, reprezentativac Njemačke te osvajač Zlatne lopte iz 1990. godine kada je sa Elfom postao prvak svijeta.

I prije pobjede protiv Koelna koju je Bayern nekako dobio sa 2:1 Mattheus nije propustio priliku da pošalje otrovnu strijelicu ka Salihamidžiću.

Mattheus je godinama jedan od najvećih kritičara rada Salihamidžića

U listu Spiegel prigovorio je Braci zašto što nije doveo adekvatnu zamjenu za Roberta Lewandowskog: “Tačno bih pomislio svašta jer se toliko novca potrošilo na defanzivce, a da se nema napadača”.

I poslije susreta nije propustio priliku da prozove Salihamidžića, ali i Olivera Kahna koji je također dobio otkaz i to sa funkcije generalnog direktora.

“Bilo je jasno da će se nešto promijeniti. Njih dvoje su bili odgovorni za sve što se dogodilo. Osjećaj ‘Mia San Mia’ je vitalan za Bayern i to je izgubljeno. Njih dvojijca su bili odgovorni za to.”

Mattheus je sigurno jedan od najboljih veznih igarča u historiji, dres Bayerna je nosio u dva navrata, odnosno ukupno 12 godina. Kao igrač Intera je dobio i Zlatnu loptu te njegova riječ svakako ima težinu.

Međutim, osim po odličnim partijama na terenu, ovaj 62-godišnjak je i dan danas poznat kao veliki ženskaroš. Tako je nedavno novinarku Laura Papendick kojoj može biti otac doveo u nezgodnu situaciju.

Mattheus je poznat kao veliki ženskaroš, a iza sebe ima čak pet razvoda

Nakon što je prije utakmice Europa lige između Bayer Leverkusena i Union St. Gilloisea u Europa ligi prskalica “okupala” novinarku, uslijedilo je dobacivanje.

“Volio bih da sam s tobom podijelio tuširanje”, dobacio je Mattheus svojoj radnoj kolegici i ostavio je zbunjenom.

Trenutno je razveden, a tokom života ženio se čak pet puta. Najduži brak mu je bio sa Sylviom od 1981. do 1992. godine s kojom ima i dvoje djece.

Nijemac je nedavno kolegicu pozvao na tuširanje i tako je doveo u nezgodnu situaciju

Uslijedio je brak sa Lolitom Moreno, a zatim i sa srbijankom Marijanom Kostić s kojom nije imao djece. Najkraći brak mu je bio sa Kristinom Čudinovom od 2009. do 2011. godine.

Poslije toga je odlučio da oženi tri decenije mlađu Ruskinju, Anastasiju Klimko s kojom se razveo 2021. godine i njih dvoje zajedno imaju sina Milana (9).

Bez obzira što je imao čak pet razvoda finansijski je i dalje stabilan sa bogastvom od oko 30 miliona eura, a kao komentator po utakmici zna zaraditi između 10.000 i 25.000 eura.