Ko su novi državljani BiH (FOTO)

873x400 3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u matične knjige rođenih bit će upisano novih osam osoba koje su dobile državljanstvo naše zemlje.

Blistava karijera
Četres: Savjetnik za medije u Ambasadi Turske u BiH

Četres: Savjetnik za medije u Ambasadi Turske u BiH

 

U državljanstvo Bosne i Hercegovine primljen je Nenad Ruškić, rođen 30. novembra 1980. godine u Tuzli, ali koji ima državljanstvo susjedne Srbije. Saznajemo da se radi o profesoru na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Državljanstvo BiH dobio je Omer Četres (Cetres), rođen 4. marta 1977. godine u Turskoj. Četres je savjetnik za medije u Ambasadi Turske u BiH te osnivač i regionalni direktor Novinske agencije Anadolija u Sarajevu.

Oraščanin: Dobio poziv u bh. reprezentaciju

Oraščanin: Dobio poziv u bh. reprezentaciju

 

U knjigu rođenih bit će upisan i Haris Oraščanin, rođen 28. februara 2003. godine u Austriji. Oraščanin je aktuelni mladi nogometaš austrijskog SV Halvanga 1968. Dobio je poziv za nastup u reprezentaciji BiH. Mnogi relevantni stručnjaci predviđaju mu blistavu karijeru.

Vereščagina: Balerina Narodnog pozorišta Sarajevo

Vereščagina: Balerina Narodnog pozorišta Sarajevo

Nova državljanka BiH je i Ekaterina Vereščagina (Vereshchagina), rođena 17. avgusta 1987. godine u mjestu Soči u Rusiji. Radi se o ruskoj balerini koja je od 2006. godine članica Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

Mahmut Guven, rođen 2. decembra 1970. godine u mjestu Kartal u Turskoj, stekao je državljanstvo BiH. Radi se o direktoru kompanije DOA KONSALTING d. o. o. Sarajevo. Kompanija se bavi pružanjem konsultantskih usluga.

Turčin i Sirijac

Državljanstvo BiH dobio je Turan Jilmaz (Yilmaz), rođen 28. decembra 1978. godine iz Turske, kao i Ali Najm, rođen 1. septembra 1984. godine u mjestu Havi el-Hava u Siriji.

Osoba od naročite koristi za BiH

Kansu: Direktor predstavništva „Turkish Airlinesa“ za BiH

Kansu: Direktor predstavništva „Turkish Airlinesa“ za BiH

 

Ahmet Salih Kansu, rođen 17. maja 1975. godine u Istanbulu u Turskoj, upisan je u knjigu državljana BiH. A radi se o direktoru predstavništva „Turkish Airlinesa“ za BiH. U preporuci Vlade FBiH se navodi da on spada u grupu osoba od naročite koristi za BiH.