Portal 072info

Ko su Ramiz Zmaj, Ljubiša Kobas, Omčo i Meca Cazin: Voze kamione, rade u autopraonici, a nasmijavaju naciju

Lak pristup internetu, pojava društvenih mreža i moć youtube kanala omogućili su običnim ljudima da preko noći postanu poznati. Istina, svi su na svoj način orginalni i, složit ćemo se, ne može svako, nasmijati naciju.

Ramiz Zmaj – Ramiz Begović

Tako, recimo, vozač kamiona Ramiz Begović zvani Ramiz Zmaj, postao je regionalni hit. Njega su, sasvim slučajno, u jednoj kafani u Živinicama snimili prijatelji dok je pričao jedan vic. Snimak je došao na društvene mreže, a sve poslije što se događalo je historija.

Ljubiša Kobas

Na sličan način u srca Bosanaca ušao je i Ljubiša Kobas. Ovaj Prijedorčanin radi u autopranonici, gdje je snimljeno većina mitskih priča o njegovom mongolskom pijetlu. Bez njegovog znanja, prijatelji su objavili jedan video pa je Kobas postao regionalna zvijezda.

Omčo – Omer Nadarević

Skoro svi su čuli za popularnog YouTubera Omču iz Bihaća, odnosno Omera Nadarevića, kako mu je pravo ime i prezime. Njegova slava prešla je i preko granica BiH. On na svom YouTube kanalu ima oko 650.000 pretplatnika i iz dana u dan nasmijava regiju na sebi svojstven način. Ironično i satirično zbija šale vezane za svakodnevicu jednog Balkanca.

Meca Cazin – Amel Družanović

Amel Družanović ne znači nikome ništa, ali kada spomenete Meca Cazin znamo da je riječ o čovjeku kojeg 450.000 ljudi prati putem Instagrama. Duhoviti Cazinjanin svoju publiku uveseljava još od 2011. godine. Mnogim influenserima i youtuberima utabao je staze, jer u vrijeme kad je on počeo objavljivati zanimljive klipove bio je bez konkurencije.

Zmaj od Šipova – Ilija Grahovac

lija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova i kralj stočara, postao je popularan zahvaljujući govorima na sahrani i slavama i učešću u rijaliti programima. Živi kod Šipova i život je posvetio uzgoju stoke. Javnost je za Iliju čula poslije trosatnog govora na očevoj sahrani. Poslije toga su usljedili televizijski nastupi i Zmaj od Šipova je postao svojevrsna medijska zvijezda.

AVAZ.BA

Podijelite članak
  • 82
    Shares