Screenshot 1 103
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Edin Džeko je zablistao od samog dolaska u Inter te je konstantno tema u italijanskim medijima. Ovoga puta Gazzetta dello Sport donijela je priču u Dijamantovim automobilima, uz konstataciju da bi u Milanu mogao proširiti svoju kolekciju.

FIXGEHALT

Čuveni sportski list piše da je Edin Džeko prilično izbirljiv u pogledu automobila, te da traži moć i eleganciju kada su u pitanju ljubimci na četiri točka.

Najbolji bh. igrač do sada je uglavnom bio vjeran klasičnim “superautomobilima”. U njegovoj garaži ističe se Porsche Panamera, automobil od 330 KS koji može razviti brzinu i do 270 kilometara na sat.

Društvo mu pravi i Bentley Continental sa 550 KS, koji ide i do 318 kilometara na sat. Oba automobila Džeko je kupio dok je bio član Manchester Cityja.

LIDER

Gazzetta dello Sport piše da bi Edin ulicama Milana trebao voziti i VolvoXC40 koji je godinama koristio kao član Rome, a koji je podsjetnik na važno iskustvo u Vječnom gradu.

Dijamant je posebno vezan za Bugatti Veyron budući da je to bio automobil kojim je paradirao u Wolfsburgu 2009. nakon legendarnog osvajanja titule u Bundesligi, ali nije poznato je li taj model još uvijek u njegovoj garaži, kao i Volkswagen Golf R6 koji je također vozio tokom boravka u Njemačkoj.

Inače, igrači Intera koriste službena vozila švedskog proizvođača automobila Volvo, a među ponuđenim vozilima je iXC90 T8 Plug-in Hybrid, vodeći model Volvovog Recharge asortimana koji sadrži hibridni motor.

Tako će i Džeko imati priliku da izabere neki od modela za sebe i proširi bogatu kolekciju.