Koje jelo se najviše naručivalo online tokom ramazana?

41638599 1E7D 42BE 8337 2F52F11FE9AF

Tradicionalni ili moderni meni?

Tokom mjeseca ramazana, naročito u vrijeme iftara, vrijedno su radili dostavljači hrane. Mogli ste ih često vidjeti kako na biciklima ili romobilima žure do svojih naručilaca da bi im na vrijeme isporučili njihove tople obroke.

Nekada su narudžbe najviše stizale u periodu od 16:00 do 20:00 sati, dok se tokom ramazana vrijeme narudžbi pomjerilo od 18:00 do 01:00 sat poslije ponoći.

Iako je najveća špica za dostavljače Glova bila uoči iftara, između 19:00 i 20:00 sati, kada je ujedno pristizao najveći broj narudžbi, jela su zahvaljujući mreži dostavljača i njihovoj dobroj organizovanosti uspješno i na vrijeme isporučena na adrese.

Da su tokom marta i aprila dostavljači imali pune ruke posla, potvrđuje to i statistika koja kaže da se povećao i broj narudžbi namirnica iz supermarketa putem aplikacije Glovo i to za više od 50% u aprilu, u odnosu na prethodni mjesec.

Prije ramazana hrana se najviše naručivala utorkom i srijedom, a tokom ovog mjeseca to su postali četvrtak, petak i subota. Partnerski restorani, njih 60 su putem aplikacije Glovo ponudili posebne iftarske menije, od čega je njih 40 dalo i značajne ramazanske popuste kako bi na prigodan način obilježili ovaj mjesec.

Iftarski meni uglavnom je podrazumijevao tradicionalna jela koja uključuju datule, topu i supu, te glavno jelo sa piletinom i ostalim mesom i desertom na kraju. U ponudi su bile i raznolike iftarske kombinacije, kao i doneri. S jedne strane bogata ponuda tradicionalnih jela, nije uspjela nadmašiti burgere koji su se i dalje nalazili u „top narudžbama“, čak i tokom ovog mjeseca.

Bio je ovo izazovan period za dostavljače, ali su oni i više nego spremno odgovorili na svoje zadatke, održavajući i dalje zadovoljstvo korisnika na visokom nivou.

Radiosarajevo

Prethodni članakMuž i sin čekali ženu pa prebili ljubavnika s kojim je izašla iz voza
Sljedeći članakJesu li u startu moguće zloupotrebe: Građanin ne smije potpisom podržati više stranaka, ali kako se to provjerava