Koje mjesto u kući je najpoželjnije za vođenje ljubavi?

Podijelite vijest

Parovi koji žive sami neće propustiti priliku da imaju seks u najrazličitijim dijelovima kuće ili stana. Međutim, znate li na kojim mjestima u kući ljudi najviše vole da vode ljubav?

Iako je spavaća soba još uvijek mjesto broj jedan za vođenje ljubavi, na drugom mjestu nalazi se kuhinja, jer očigledno itekako razbuktava strasti i maštu.

Sudeći po istraživanju koje je u Velikoj Britaniji sproveo brend Charlie Bigham, kuhinja nije samo mjesto na kom peremo sudove i pripremamo hranu. Trećina ispitanih Britanaca priznala je da radne površine mogu itekako dobro da zamijene udoban dušek kada se razbuktaju strasti pa je kuhinja završila visoko na listi najseksi mjesta za vođenje ljubavi.

Svaka šesta osoba takođe je priznala da ih najviše uzbuđuje kad vide partnera kako priprema večeru. Razloga zbog kojih im je kuhinja toliko seksi je nekoliko, a između ostalih to što je ona srce svakog doma jer se u njoj priprema hrana, a ljubav, kao što znamo, ulazi na usta.

Sprovedeno istraživanje takođe je pokazalo da su kod ispitanika trenutno više na cijeni kulinarske vještine nego dobro tijelo i poveći bankovni račun.

Najseksi mjesta u kući:

1. Spavaća soba

2. Kuhinja

3. Dnevni boravak

4. Kupatilo

5. Trpezarija

6. Špajz ili ostava

7. Radna soba

8. Hodnik

9. Terasa

10. Perionica

Najpoželjnije osobine partnera:

1. Iskrenost

2. Smisao za humor

3. Fini maniri

4. Dobro kuha

5. Inteligencija

6. Dobar/a u krevetu

7. Privlačnost

8. Održava urednu kuću

9. Dobro tijelo

10. Bogatstvo

Cosmopolitan.rs