Portal 072info

Koji ste vi? U uredu je uvijek depresivac, flertuša, krpelj…

Zaposlenici i lokacije božićnih proslava mijenjaju se iz godine u godinu, ali na svakoj je jedna konstanta: na svakoj se pojavi deset univerzalnih “partijanera”, pokazala je studija britanskog lanca restorana Browns koji se organizacijom partyja bavi već 40 godina.

Stručnjaci su pratili zaposlenike na internim uredskim zabavama te zaključili da se, za razliku od mode, osobnosti ne mijenjaju. A neki karakteri nikad ne dođu toliko do izražaja kao na božićnoj uredskoj proslavi, tvrde britanski istraživači te dodaju da vas ponašanje nekih kolega može posve iznenaditi. Tako vam Sramežljivac može usputno spomenuti da je nekada bio dječja pjevačka zvijezda, a zatim se posvetio poslu stripera na djevojačkim večerama. Najčešće će se na plesnom podiju družiti s Flertušom koja ili “maltretira” sugovornike nepristojnim prijedlozima da pođu kući na privatnu zabavu ili ne zna mjeru pa im se stišće previše blizu pokušavajući izazvati ljubomoru istog spola.

Šefov miljenik, Krpelj, ostat će slomljena srca ako šef oko kojeg je cijelu večer “plesao”, ode sa zabave da mu ne pohvali posljednji projekt. Osim od samog početka rasplesanog Plesača, i Pijanica party započne žestoko. Ipak je sebi i kolegama obećao da će ostati zadnji na podiju, no najčešće završi drijemajući u separeu. Zabavu “spašava” Razbijač koji obično dolazi s neke druge proslave i donosi val dobrih vibracija. Houdini, kojem je najbolji prijatelj strogi Organizator, najviše voli “nestati” sa zabave i doma leći pod dekicu. Oni su u ranim 30-ima, novopečeni roditelji ili ih kod kuće čeka – vatreni ljubavnik.

Pijanica

Obećao je kolegama tulum za pamćenje. Međutim, čašica ovog i onog pića brzo ga ošamuti, a on završi drijemajući u nekom kutu.

Depresivac

Odbija se riješiti osobnih problema iako se našao među dobro raspoloženim ljudima. Često zaplaču, a suze brišu u zahodu.

Božićna ljubilica

Oni su najomraženiji lik svakog božićnog partyja, a taj “ugled” zasluže hodajući uokolo, ljubeći svakog posebno, misleći kako tako podižu atmosferu.

Flertuša

Na početku vam neobavezno prilazi i nudi piće, ali onda odjedanput i u potpunosti pozornost posvećuje isključivo vama.

Plesač

Na podiju pokazuje svu raskoš plesnih pokreta. Ova večer je prilika da ga na pozornici svi gledaju kao da je na “super talentu”.

Sramežljivac koji to nije

Dok se u uredu ne usudi izustiti ni riječ, na partiju postaje neobuzdan. Na zabavi “pomaže” kolegama s cugom ili pleše neprimjereno među pripadnicima suprotnog spola.

Organizator

Sami su se angažirali da će nabaviti piće, sastaviti popis uzvanika i osigurati razglas. Svoj “posao” shvaćaju preozbiljno i zbog uvođenja reda većini kvare gušt.

Blebetavac

Cijele godine skriva nezadovoljstvo, a na partyju ‘trubi’ o unapređenju koje nije dobio, otkriva poslovne tajne ili širi sočne tračeve.

Houdini

Često sudjeluje u organizaciji božićnog partija, no nakon što mu raspoloženje na partiju splasne, Houdini jednostavno – nestaje.

Krpelj

Druži se samo sa šefovima. Od srca će se smijati njihovim forama, a bit će najsretniji ako će šefu moći donijeti piće sa šanka.

Podijelite članak