Portal 072info

Koji su najbolji automobili za krizu srednjih godina?

Možda je za krizu u kojoj se nalazi Srbija najbolje rešenje kupovina nekog Euro 3 polovnjaka, ali mnogi ljudi srednje životne dobi u razvijenijim zemljama mogu sebi da priušte automobil o kome većina nas samo sanja.

Američki magazin Consumer Reports, koji testira i ocenjuje automobile za potrebe kupaca u toj zemlji, ovog puta odlučio se za nešto opušteniji pristup odabravši pet modela koji su prema njihovom mišljenju idealni za one koji se nađu u takozvanoj krizi srednjih godina.

U pitanju su automobili dostupni na tržištu SAD koji su pristupačni imućnijim kupcima iz srednjeg društvenog sloja.

korveta

Chevrolet Corvette C7 Stingray

Odabrani modeli imaju svoje specifičnosti po kojima se izdvajaju od “običnih” modela i ne spadaju u grupu automobila za koje se kupci odlučuju na osnovu kriterijuma kao što je, recimo, niska potrošnja. Ovo su automobili koji treba da poprave raspoloženje i podignu poljuljano samopouzdanje.

Chevrolet Corvette je idealan dvosed za one koji žele da budu primećeni na ulici i da osete zadovoljstvo sportske vožnje, a čija su deca odrasla i više se ne voze sa svojim roditeljima, tvrdi Consumer Reports.

maserati

Maserati Ghibli

Za one kojima je potrebno više luksuza i prostora i koji vole italijanske sportske automobilie, a nemaju dovoljno novca za Ferrari – Consumer Reports predlaže Maserati Ghibli. Možda nije Ferrari, ali bar ima motor koji je razvijen u Maranelu.

porse

Porsche Boxster

Vozačima srednjih godina sa solidnim saldom na bankovnom računu koji bi želeli da uživaju u pravom evropskom sportskom kabrioletu odličnih voznih karakteristika, preporučen je Porsche Boxster.

ford mustang

Ford Mustang Convertible

Sa druge strane, oni sa nešto plićim džepom mogu da se zadovolje sa dva i po puta jeftinijim Mustangom kojim će i dalje privlačiti pažnju okoline a uz to i uživati u fantastičnom zvuku V8 motora.

kadilak

Cadillac ATS

Sa spiska nije mogao da izostane ni poznati američki premijum proizvođač, Cadillac. Kupcima kojima sportska vožnja nije prioritet, Consumer Reports predlaže luksuznu limuzinu ATS čija se cena kreće oko proseka svih pet odabranih modela.

Da imate dovoljno novca, da li biste sebe pronašli u nekom od ovih modela? Koji je automobil po vašem mišljenju idealan za krizu srednjih godina?

B92

Podijelite članak