Portal 072info

Kokosovo brašno za zdravlje i mršavljenje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pored kokosovog mlijeka, još jedan veoma koristan proizvod koji se dobija od kokosa je kokosovo brašno. Tačnije, ovo brašno se dobija od osušene kokosove pulpe prilikom proizvodnje kokosovog mlijeka.

Pri pravljenju kokosovog mlijeka presuje se pulpa od koje ostaju krupni komadi. Ti komadi se suše na visokoj temperaturi, zatim se melju i tada se dobija kokosovo brašno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ova smjesa je jako ljekovita i dobra je za mršavljenje zbog čega je dio mnogih dijeta. Ukoliko vodite računa o ishrani i trudite se da se hranite zdravo, uvedite kokosovo brašno u svoju redovnu ishranu, prije svega zbog zdravlja.

Ovo brašno se smatra ljekovitim prije svega zato što ne sadrži gluten koji mnoga druga brašna poput pšeničnog sadrže. Takođe, brašno od kokosa, koje se dobija na potpuno prirodan način, odlično je za smanjenje rizika od srčanih oboljenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ono također snižava nivo holesterola u krvi i pomaže kod raka i dijabetetesa. Brašno od kokosa se između ostalog koristi kao lijek jer je bogato dijetetskim vlaknima koja pozitivno utiču na cijeli organizam.

Kokosovo brašno dosta dobro sakuplja suvišne masti u organizmu a na taj način i čisti krvne sudove. Ovu funkciju ima jer se dobija od kokosa koji je inače odličan prečišćivač krvi. Uvedite kokosovo brašno u redovnu ishranu, prve rezultate ćete veoma brzo primijetiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kokosovo brašno ima jako malo kalorija a s druge strane konzumenta dugo drži sitim i zato se koristi u dijetama za mršavljenje. Dovoljno je dva puta dnevno uzimati po kašiku-dvije i osigurati organizmu dovoljno vlakana i kalorija.

Nutritivna vrijednost kokosovog brašna je velika jer sadrži proteine, vlakna, malo šećera i najviše ugljenih hidrata, ali onih dobrih koji ne goje. U svega 28 grama ovog brašna ima 128 kalorija.

Kokosovo brašno je bogato manganom i laureanskom kiselinom. Prvi sastojak utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi dok drugi utiče na jačanje imunološkog sistema i normalno funkcioniranje štitne žlijezde. Ovo brašno dosta pozitivno utiče i na kosti i izgled kože.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME