Portal 072info

Kolege o smrti radnika KJKP “Rad”: Lupali smo rukama po kamionu i govorili da izađe van

Nehrudin Gačanica (51), radnik KJKP “Rad”, izgubio je život jučer oko 12.20 sati u nesreći koja se dogodila u ulici Nalina u starom dijelu Sarajeva. Kamion “Rada”, koji je vozio nesretni Gačanica, prevrnuo se, a on je na licu mjesta ostao mrtav.

Na mjestu gdje je Gačanica izvodio radove na putu, zajedno sa svojim kolegama, zatekli smo jučer veliki broj radnika KJKP “Rad”. S nevjericom i suzama u očima posmatrali su policijski uviđaj. Put na kojem su radili policija je okružila trakom i nikome nije dozvoljavala prići. Nehrudinove kolege, vidno potresene tragedijom koja im se odigrala pred očima, ispričale su nam da su tek jučer stigli u Nalinu ulicu da izvode radove.

– Govorili su da možemo stići da uradimo taj posao, a znali smo da ne možemo. To nam je bio prvi radni dan na tom putu. Nehrudin se prednjim točkovima podigao na nasip i tu se zaglavio. On se bukvalno vagao, klackao. Krenuo je u rikverc, a mi smo već, vidjevši ozbiljnost situacije, počeli da vičemo da izađe što prije iz kamiona. Lupali smo rukama po kamionu da izađe van, ispričao nam je sa suzama u očima kolega stradaloga, piše Avaz.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box