Koliko često muškarci pomisle na seks

Muškarci misle na seks češće od žena, ali stručnjaci tvrde da je interval od samo sedam sekundi enormno pretjerivanje

Tvrdnja da muškarci pomisle na seks svakih sedam  sekundi poznata je mnogima širom svijeta – dakle, više od 500 puta u roku od sat vremena i više od 8 000 puta tokom 16 sati koliko je svaka osoba u prosjeku budna.

Ali iza ovog često navođenog podatka ne stoji nijedno naučno istraživanje. Ono koje je zaista sprovedeno na tu temu pokazalo je da je istina da muškarci misle na seks češće od žena, ali stručnjaci tvrde da je interval od samo sedam  sekundi enormno pretjerivanje.

U istraživanju Kinsi instituta, u kom su učestvovali muškarci svih životnih doba, 54 posto odgovorilo je da o seksu razmišlja nekoliko puta u toku dana, 43 posto njih da razmišlja nekoliko puta sedmično, a samo tri posto muškaraca izjavilo je da razmišlja o seksu manje od jednom mesečno.

Što se žena tiče, 19 posto njih pomisle na seks nekoliko puta dnevno, 67 posto nekoliko puta sedmično, a 14 posto nekoliko puta mjesečno.

Ovi podatke, naravno, trebalo bi uzeti sa rezervom jer stručnjaci tokom istraživanja nisu zalazili u detalje, a postavlja se i pitanje koliko zaista mogu biti pouzdane izjave ispitanika.

Naučnici univerziteta u Ohaju odlučili su, zato, da pristupe ovom problemu na malo drugačiji način – grupu osoba starosti između 18 i 25 godina opremili su ručnim brojačima i rekli im da zabilježe svaku misao vezanu za seks, hranu i san.

Rezultati?

Muškarci u prosjeku razmišljaju o seksu 19 puta dnevno (odnosno otprilike na svakih 1,26 sati), na hranu 18, a na spavanje 11 puta dnevno. Ženski spol, s druge strane, u prosjeku na seks pomisli 10 puta dnevno, na hranu 15 a na san 8,5 puta.