Koliko često studenti puše marihuanu i kako je kupuju u doba pandemije

girl joint cottonbro Pexels 1200
Podijelite vijest

Uglavnom je zaključeno kako je marihuana prilično lako nabavljiva, ali samo ako se ima dovoljno para jer su cijene nerealne

Prilično je poznato kako se studenti iznimno često tijekom zabavljanja vole podmazati alkoholom ili marihuanom, da neke teže droge barem ovom prigodom ne spominjemo. Rasprave o tome je li riječ o drogi i o opravdanosti zahtjeva za legalizacijom trave ovaj ćemo put ostaviti po strani, ali vrijedi proučiti kako se u vrijeme pandemije koronavirusa promijenilo tržište marihuane. Upravo je to obavio portal Srednja.hr razgovarajući s različitim studentima o statusu njihovih navika konzumiranja marihuane ove godine.

Nekakav zajednički nazivnik odgovora koje su dali može se svesti na to da je trava iznimno lako nabavljiva, ali i da je prilično skupa. “Apsolutno sam za legalizaciju. Ne postoji valjani argument protiv legalizacije, već samo propaganda farmaceutskih kompanija. Trava je lakša od alkohola, nema riganja i mamurluka ujutro. Smiruje i daje ti novi uvid, dok alkohol otupljuje i razdražuje. Što se tiče trenutne situacije – do trave je lako doći, no napuhano je skupa”, kaže Lovre s Hrvatskih studija.

Juraj s Logopedije slaže se s procjenom oko napuhanosti cijena marihuane, iako je sam nikada ne kupuje, a puši je iznimno rijetko. Međutim, svakako podupire legalizaciju, kao i Lucija s Filozofskog fakulteta, koja naglašava da valja pripaziti na čestotu konzumiranja: “Postoji granica jer za sve postoji granica. Nije mi baš sasvim u redu kad ljudi puše svaki dan, ali ako im tipa samo treba za zaspati ili nešto, skroz mi je okej. Samo ja osobno ne bih nikad tako nešto radila.”

Naravno, svakodnevno pušenje donosi i problem budžeta. “Cijene su kao i uvijek – pola 50 kn, komad 100 kn, petica 350 do 400 kn. Za vrijeme lockdowna je bilo teško, ali snašla sam se. Nađeš ljude, povežu te s drugima i tako. Iako, tada je bila dosta skuplja, a i sada je malo teže doći do trave. Prije je to bilo puno bolje”, požalila se anonimna sugovornica.


Podijelite vijest