057DC0CE 8F79 4C80 BB0E 3B308ACE806B
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika / Izdvojeno
Kurbani 2021

Društvene mreže i dalje su preplavljene emotivnim objavama o nezapamćenoj tragediji koja se dogodila sinoć na putu M-17 kod Zenice, kada su poginula trojica mladića.

Među njima je i objava Samra Jusufović, koja je bila komšinica stradalih mladića, koju prenosimo bez intervencija.

-Danas zastanimo i zapitajmo se, koliko je onih koji bajram ne dočekaše u svojim kućama, sa svojim najmilijima, koliko majki čezne da dočeka svoje dijete sa Bajram-namaza i nagradi ga bajramlukom, koliko djece nikada neće poletjeti u zagrljaj svojih očeva i čestitati im Bajram. 

Zapitajmo se koliko njih je nepotrebna brzina odvela tamo odakle povratka nema. 

Neka nam zadnji događaji budu lekcija i uputa da žurba ne vodi ničemu dobrom i da se na svakom koraku sjetimo one ,,Ne brže od života, jer tamo negdje nas neko čeka i voli.”

Divnim mladićima, mojim komšijama i poznanicima, dovim da Milostivi podari vječni rahmet i uvede ih u najljepše džennetske bašče, a njihovim porodicama da ogroman sabur i snagu da prebrode ovo iskušenje. 

Inna lillahi we inna ilejhi radži’un. 🕊 – napisala je ona. 

Podsjetimo, smrtno su stradali Nermin Kamerić (22), Ajdin Tahić (19) i Ajdin Grahić (19). 

Četvrti mladić je teško povrijeđen i za njegov život ljekari se bore. Povrijeđeni mladić je sedamnaestogodišnji Nezir Memčić, čiji su prijatelji, a zbog fotografije koju je objavio na svom Facebook profilu, tvrdili da su se mladići vraćali sa mora.