Koliko u RS-u poštuju Dodikove naredbe: Načelnik Istočne Ilidže se sastao s Murphyem

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iako je Vlada RS-a prije svega nekoliko dana donijela odluku kojom vlast u ovom entitetu prekida sve odnose sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije, čini se da tu odluku “poštuju” samo Dodikovi SNSD-ovci i članovi satelitskih stranaka okupljeni u koaliciju koja čini vlast u ovom entitetu.

Kao dokaz da Doodik baš i ne može, doduše putem Vlade RS-a, narediti baš svim nivoima vlasti da prekinu odnose sa britanskom i američkom ambasadom u BiH, je i jučerašnja posjeta ambasadora SAD-a u BiH Michaela Murphya načelniku Istočne Ilidže Marinku Božoviću.

Spoke with Mayor Bozovic today about his economic program and how the U.S. can support East Ilidza’s development. Private sector-led investment is crucial to create jobs, generate sustainable economic growth and provide citizens with the quality of life they want and deserve. pic.twitter.com/VWM7mOhOdi— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) March 27, 2023

Sa načelnikom Božovićem razgovarao sam danas o njegovom ekonomskom programu i o tome kako SAD mogu podržati razvoj Istočne Ilidže, napisao je Murphy na društvenim mrežama.

“Investicije sa vodećom ulogom privatnog sektora ključne su za otvaranje radnih mjesta, generisanje održivog ekonomskog rasta i pružanje građanima kvaliteta života kakav žele i zaslužuju”, zaključio je Murphy.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je prije pet dana da ovaj entitet prekida svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH.

“Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade”, rekao je Dodik.

Ovu odluku su već podržali i niži nivoi vlasti u RS-u, međutim, kako se može vidjeti, samo oni koji dolaze iz SNSD-a i satelitskih stranaka.

Klix.ba