Koliko zaista treba biti visok partner iz snova

Nije sve u veličini! Ima nešto i u visini… Izračunali su, naime, kolika je idealna razlika u visini među partnerima.

Opet se ponavlja klišej: muškarci općenito vole niže žene, a žene se pale na visoke frajere. Prema velikom istraživanju jednog portala, 51 posto muškaraca (svaki drugi) želi partnericu koja je visoka između 1,60 i 1,70 m. Pola žena želi muškog pratitelja visokog između 1,80 i 1,90 m.

Pola glave razlike je idealno 

Najoptimalnija razlika u visini između partnera je pola glave, tvrde stručnjaci. To se dosad pokazalo u mnogim istraživanjima. Također je idealno ako je muškarac viši oko 10 centimetara – tako može fino zagrliti partnericu te staviti njenu glavu na svoje rame.

Sedam posto žena pali se na muškarce visoke 1,90 m

Mala utjeha za sve visoke samce: preostalih 50 posto ispitanika smatra ljude izvan tih „idealnih mjerila“ atraktivnima. Žene do 1,80 m imaju šansu kod 36 posto muškaraca, a deset posto smatra još više žene sjajnima. Sedam posto žena želi muške primjerke više od 1,90 m. njih 43 posto ne bi imalo ništa protiv da su u vezi s muškarcem nižim od 1,80 m (ili su neodlučne).

Osjetljivi solo muškarci 

Muškarci reaguju osjetljivo na žene koje su jednake visine ili više od njih, tvrde stručnjaci. Većina manekenki iznad 1,80 m nemaju šanse kod muškarca koji je visok oko 1,75 m.

24sata.hr