Portal 072info

Kombi isključen iz saobraćaja zbog čak 64 greške

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Njemačkoj policija ima mogućnost isključiti automobil iz saobraćaja ako procijeni da ne udovoljava tehničkim uvjetima, a upravo to se i dogodilo u Lüdenscheidu. Stari Fiatov kombi na cesti je vjerovatno od izuma točka, a policijske službenike zaprepastilo je da su na njemu, na kraju, pronašli čak 64 greške, što je kažu, njemački rekord.

Krenimo redom, neke staklene površine na automobilu zamijenjene su folijama, upravljač tokom okretanja ispušta čudne zvukove (škripi), ručna kočnica ne radi, karoserija je toliko hrđava da dijelovi lima otpadaju, zadnja vrata učvršćena su gumenom trakom.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Nakon prvih spoznaja policija je poslala automobil u stanicu za tehnički pregled. Tamo je lista grešaka nadopunjena. Kočnice su imale minimum funkcionalnosti, na samoj karoseriji i podnici vozila pronađene su rupe veličine šake, iz bočnih pragova iscurilo je dvije litre vode…

Sad se vjerovatno pitate kako je ovaj kombi prošao prethodni tehnički pregled, odnosno je li ovo prvi primjer naglo starenja jednog vozila? Odgovor je jednostavan, sporni automobil posljednji put je na tehničkom pregledu bio u Bugarskoj, a naravno i ima bugarske tablice.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Pouka? Odlazak u inostranstvo s neispravnim automobilom može biti skupa avantura. Kazna za vožnju neispravnog vozila je od 300 do 500 eura.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

HAK

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 25
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6