KOMENTAR DANA | Dino Pašalić: Ne brže od života!

Podijelite vijest

Stupci crnih hronika svakodnevno su zatrpani brojnim vijestima o saobraćajnim nesrećama na putevima širom BiH, a koje, nažalost, završavaju tragičnim ishodom. 

Posljednja takva dogodila se u noći s utorka na srijedu, u Lašvi kod Zenice, kada su mladići sletjeli u rijeku Lašvu, a mladi vozač, nažalost, poginuo je na licu mjesta.

Posebno je šokantna činjenica da su na istome mjestu, prije tri godine, poginula trojica mladića iz Zenice, koji su, također, sletjeli u rijeku.

ČITAJ JOŠ:  Težak sudar dva automobila u BiH (VIDEO)

Poražavajuća je činjenica da i nadležni nijemo posmatraju kako bh. putevi odnose živote ljudi, i to u najboljim godinama, a koji su još davno, primjera radi, trebali postaviti zaštitnu ogradu, odnosno bankinu, na spornoj lokaciji u Grabljama kod Busovače.

Pojačane aktivnosti kontrole policije u posljednje vrijeme svele su se isključivo na takozvane represivne mjere, odnosno na postavljanje radara, dok događanja na putevima, iz udobnosti automobile, posmatraju policijski službenici, dok za njih radi radar.

S obzirom na to kako je više nego očigledno da se na nadležne ne možemo osloniti kako bi unaprijedili sigurnost saobraćaja, vozači bi, posebno oni mladi, trebali biti dosta odgovorniji kada sjedaju u svoje automobile.

ČITAJ JOŠ:  LJUBAVNA DRAMA U BiH: Dok je tukla momka, automobil joj sletio sa ceste (VIDEO)

Kao najbolji odgovor neuređenosti sistemu u kojem živimo, a koji je već davno trebao zaštititi građane i spriječiti tragedije na cestama, trebali bi biti odgovorni vozači.

Umjesto poremećenog trenda da snimaju videoklipove kako jure po putevima, pokušavaju ispasti face i oduševiti istomišljenike, trebali bi misliti kako tako ugrožavaju svoje, ali i živote drugih vozača dok ih kući čekaju njihovi najmiliji. Stoga, ne brže od života jer država je, očigledno, davno digla ruke od nas.

Autor: Dino PAŠALIĆ – Dnevni avaz


Podijelite vijest