Portal 072info

Komšić poziva Lagumdžiju da objasni porijeklo imovine

Željko Komšić

Demokratska fronta – Željko Komšić je danas u saopćenju pozvala lidera Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Zlatka Lagumdžiju da javnosti stavi na raspolaganje svoj imovinski karton i objasni porijeklo imovine.

– Uskoro, za manje od dva mjeseca, će i građani Bosne i Hercegovine konačno imati priliku da iznesu konačan sud o katastrofalnim rezultatima vlasti koja je bila pod apsolutnom kontrolom predsjednika SDP-a. Ta činjenica uzrokuje očaj kod Lagumdžije koji je spreman na apsolutno sve da bi pokušao izbjeći debatu o temi koja birače najviše zanima: porijeklo njegove ogromne nepokretne i druge imovine, koja uveliko prevazilazi njegova prijavljena lična primanja – navedeno je u saopćenju.

U DF-u smatraju da je povratak povjerenja građana u demokratski proces nemoguć bez transparentnog uvida u porijeklo imovine političkih lidera “koji su imali apsolutnu kontrolu nad ključnim resursima naše zemlje”.

– Stoga pozivamo sve aktere na političkoj sceni da javnosti stave na raspolaganje svoje imovinske kartone i objasne kako su stekli imovinu čija višestruka vrijednost prelazi njihova poznata primanja tokom obavljanja javnih funkcija, kao što je slučaj sa Lagumdžijom. Ponovo pozivamo pravosudne organe da urade sve što je u njihovoj moći da se nakon ovih izbora potpuno rasvijetle sve nejasnoće vezane za enormna uvećanja bogatstva političkih lidera. Demokratska fronta – Željko Komšić će im u tome dati apsolutnu podršku – navodi se u saopćenju Demokratske fronte – Željko Komšić.

(Fena)

Podijelite članak