Foto: Bilal Isaković
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Regija / Vijesti

Humanitarna akcija “Bajramski paketići za izbjeglice” je uspješno privedena kraju.

Zbog problema s uvozom humanitarnih roba u R Hrvatsku 5000 bajramskih paketića za djecu i poklon-paketa za odrasle danas je stiglo na svoje odredište.

Prvobitna namjera je bila da se paketići podijele na licu mjesta u kampovima u Tovarniku i Opatovcu ali zbog pooštrenih mjera hrvatskih vlasti samom pristupu izbjegličkim kampovima te uvozu humanitarnih roba ova procedura je nakon nekoliko dana konačno riješena i poklon-paketi su istovareni u skladištu Dobrotvornog društva Merhamet u Sisku.

Merhamet Sisak će u nekoliko narednih dana uz koordinaciju sa Crvenim križom R Hrvatske podijeliti paketiće u više izbjegličkih kampova -Tovarnik, Opatovac i Beli Manastir, kako su nam saopštili iz Merhameta.

Ovo je ujedno prva i jedina pomoć koja je koordinirano ušla u R Hrvatsku, a o čemu smo Vas ranije izvještavali.

Konačno možemo reći da je šleper radosti stigao u Hrvatsku i da će Merhamet upravljati sa daljnjom distribucijom te nas izvještavati o svakoj akciji podjele paketića.

Iz Merhameta Sisak se zahvaljuju svima u BiH koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Mi se zahvaljujemo predsjedniku Dobrotvornog društva „Merhamet“ Sisak, profesoru Aganu Veliću, Ismetu Isakoviću tajniku Dobrotvornog društva “Merhamet” Sisak te tajniku Mešihata mr. Nerminu ef. Botonjiću kao i svim volonterima Dobrotvornog društva „Merhamet“ iz Siska na saradnji i pomoći.

Ovo je akcija dobrih ljudi iz Bosne i Hercegovine koju smo namijenili djeci izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja koji na svom putu ka zapadnoj Evropi a trenutno borave u imigracionim kampovima u R Hrvatskoj.

IML TV i U. HAVA nastavljaju pomagati izbjeglice koje prolaze kroz zemlje okruženja.

Priredili: Bilal Isaković & Vildana Kaniža/ Islammylife.tv