Portal 072info

KONAČNO Usvojen novi Statut NK Čelik!

Na večerašnjoj Skupštini NK Čelik konačno je usvojen novi Statut.

Na stadionu Bilino Polje u Zenici večeras je održana skupština NK Čelik na kojoj je izglasan novi statut čime su navijači Čelika ostvarili svoj dugoočekivani cilj.

Za večerašnju skupštinu bilo je potrebno 27 članova, a prisustvovalo je rekordnih 30 od 35 članova koji su u sazivu skupštine NK Čelik.

Večerašnjim izglašavanjem novog statuta koji će funkcionisati po principu “jedan član – jedan glas” trebao bi donijeti bolje dane za zeničkog premijerligaša koji je proteklih mjeseci u velikim problemima.

Predsjednik skupštine NK Čelik Damir Bradarac prisutne je upoznao o aktivnostima koje su se dešavale u proteklom periodu do večerašnje sjednice te je izjavio da je usvajanjem statuta ovo njegova posljednja sjednica.

Najveći rezultat za njega u vrijeme obavljanja funkcije predsjednika je povratak navijača na tribine Bilinog Polja.

“Ovaj statut traži temeljnu rekonstrukciju NK Čelik, dolazi nova energija, tražit će se nova organizacija kluba, a vrlo važno je da ovaj statut ima podršku grada i navijača”, izjavio je delegat skupštine Munib Isaković.

Predstavnik NGG “Za Čelik” Tarik Ajanović je kazao kako je usvajanje statuta prvi korak ka poboljšanju situacije u NK Čelik te je prisutne upoznao sa novim statutom i načinom funkcionisanja kluba.

Statut je je jednoglasno izglasan, ali će u narednom periodu biti izvršene izmjene koje su na večerašnjoj skupštini predložene.

Podršku su danas pružili i okupljeni navijači na istočnoj strani Bilinog Polja koji su sa velikim nestrpljenjem dočekali odluku Skupštine NK Čelik o usvajanju novog statuta.

Borba navijača Čelika za usvajanje novog statuta trajala je skoro dvije godine, a kako bi ostvarili večerašnji cilj morali su uraditi ono najteže – bojkotovati domaće utakmice svog kluba. Večerašnjim usvajanjem statuta navijači Čelika se vraćaju na tribine Bilinog Polja, a Čelik nastavlja ka svjetlijoj budućnosti.

072info/Klix

Podijelite članak