Konaković o Nezimu Haliloviću: “Ružio” me opet na društvenim mrežama, ali on je velikan i gazija i ne dam za pravo nikome da bilo šta loše o njemu napiše ili kaže

A9708964 BDFE 4E72 B52F 198D20F3C7A9 740x389 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nerijetki su statusi na društvenim mrežama lidera Naroda i Pravde Elmedina Konakovića kao i Nezima Halilovića Muderisa bosanskohercegovačkog imama, hatiba, te bivšeg komandira, direktora Vakufske direkcije i rukovodioca ureda za hadž rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Muderis u svojoj posljednjoj objavi krizizirao rad i lik Konakovića, po ko zna koji put, o njegovim javnim istupima oglasio se i Elmedin Konaković.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

– Hrabar, odlučan, veliki borac u ratu i miru i sa nekom posebnom energijom je Nezim Halilović Muderis. O njegovim sam ratnim podvizima slušao, na njegovim hutbama često korisne stvari učio, gledao ga uživo kako služi svom narodu. Smatram ga velikanom našeg vremena.

Danas me opet “ružio” na društvenim mrežama i o meni javno govorio. U zadnje vrijeme to radi često. Na politička dešavanja u našoj zemlji ne gledamo isto, on je strastveni pripadnik SDA stranke. Siguran sam da ga niko ne može kupiti niti prepasti, siguran sam da nije ovisan o sistemu i da sve što radi radi iz čistog ubjeđenja, da stranci kojoj pripada pripada srcem, a on tu pripadnost naravno ni ne krije.

Ja sam od naše časne uleme, među njima i od Muderrisa, učio da se ne trudimo da svojim djelima zadivimo ljude i da ne težimo zadovoljstvu čovjeka, pojedinca. Podučili su nas da težimo zadovoljstvu dragog Boga i nadamo se njegovim nagradama.

Posebno onim nagradama za pravednu vlast. Nije mi naravno svejedno kad me ruži neko poput njega, o njegovim kritikama koje pročitam razmišljam, neke su čak i vrlo korisne. Ipak, u slici kakvu ja vidim i zbog informacija koje ja imam, mi ne mislimo isto i ne vidimo ista rješenja.

Možda čak imamo i iste namjere i želje, isti nijet. Put do rješenja naših problema mi ne vidimo isto. Ja zbog svega toga ništa manje ne cijenim velikana kakav je Muderris i svima koji od mene očekujete reakciju hoću glasno da kažem da je velikan i gazija i da nikom ne dam za pravo da bilo šta loše o njemu napiše ili kaže, posebno ne zbog onoga što je o meni pisao, zaključio je Konaković.